Vi vant Venla sist helg

VG jukolaDet er allerede historie - men vi gjentar det likevel her - vi vant Venla 2016. Halden SK sitt damelag med Sabine Hauswirth, Hollie Orr, Anni-Maija Fincke og Mari Fasting vant verdens største o-stafett i Lappee sist helg. For herrenes lag ble det en 5.plass og beste norske herrelag. Årets Venla/Jukola visete også at det kan bli gode resultater i fremtiden: 7 av de 33 løperne på 1-3 lag er juniorer. Takk til Halden Skiklubbs Stiftelse til Fremme av Friluftsliv, Orientering og Skisport for Haldens Ungdom for støtte til turen.

 

Seieren i Venla var Halden sin 5 seier i damestafetten - 30 år siden vi vant for første gang: se historikken.

Halden jentene satte farge på stafetten fra start. Med 4 blide og HSK fargede jenetr på de første linjene - hadde vi allerede good feeling etter den gode laginnsatsen i 2015. Og på første medle var Kine i tet med 2-laget. I mål vekslet Sabine som nr 2 noen meter bak Sara Hagström. På etappe 2 fikk Hollie flere svinger, men avstanden var likevel ikke emr enn 2 1/2 minutt opp til Gøteborg Majorna. På 3 etappe fløy Anni maija gjennom de finske skogene som en virvelvind, 1 sek bak beste etapep tid og vekslet i tet 7 sekunder før SK Pohjantäthi og 19 sek før IFK Göteborg. På siste etappa tok Mari kommandoen. Selv når hun gjorde en nybegynner bom så fortsatte hun ustresset og kunne løpe i mål 1 minutt før Tampeeren Pyrintö og SK Pohjantäthi. Seieren har gått sin seiersgang med bilder, video, historier, etc både på Facebook, Twitter, i HA og andre aviser. Veldig gøy var det å få plass i VG noe som ikke skjer så ofte innen orientering.

Damene sitt 2 lag ble nr 21. Dette var også vekslingen til Kine, kun et lite minutt bak. Lea løp opp til plass 10 på andre etappe, mens Hanna holdt unna og vekslet som nr 13. Vendula fikk oppgava å konkurrere med landslagsløpere og stjerner. Fasiten ble i mål som lag nr 21 og nest beste 2.lag.

På 3-laget åpnet Sabine R. med å veksle som nr 95, deretter plukket bodil plass for plass opp til nr 47. På tredje etappe debuetrte Gina etetr et langt skadeavbrekk og holdt unna til plass 75, mens Lizzie kunne løpe laget inn til plass 89. På start sto også et 4.lag. Her løp Marianne første etappa. Desverre pga skader, sykdom og andre begrunnelser var det ikke flere Halden-løepre på dette laget.

Resultater Venla

For herrene oppsummerte Emil i intervju med HA slik: "– Seks løp bra, én løp dårlig, sier Emil Wingstedt og peker på seg selv som den som bommet mest på Halden-laget". Andreas vekslet som nr 29, Jarkko klatret opp til 9 og på den lange nattetappa førte Olav laget opp i tet inntil han vekslet som nr 3 noen sekunder bak. På de to neste etappene viste Håkon RB og Eirik at de ikke er noen "unge uerfarne" og avstanden ut for Emil opp til Kratov var 1:10. Desverre inn fra etp 6 var avstanden blitt over 8 minutt. På siste etappa plukket Magne opp laga foran seg og opp i gruppa fra plass 5 til 8. Etter runding viste Magne seg som den sterkeste og unngikk spurtoppgjør om plasseringa i mål: nr 5.

Herrene sitt 2.lag hadde som mål å vise at Tiomila ikke var noe tilfelsig resultat. Antonio gjorde som han pleier og vekslet som nr 2. På andre etappa fikk Mats det litt tøffere og måtte gi 4 minutter til første laget.Vegard fortsatte kjøret og tapte kun 4 min til Olav på sine 16km! Deretter tok Morten over og laget var oppe på plass nr 21. Så forsvant Karl fra alle emdeposter ... vi fryktet det værste og oppsøkte Røde Kors .. heldigvis var Karl like hel, men etetr et fall var kartet gått i oppløsning på grunn av vann. Og det viste seg svært vanskelig å kun følge etter med mange lag på mange ulike etapper ... For Anders og Vincent ble det da kun trening - men 96 minutter på siste etappa av Vincent er ingen tid å klage på!

Halden sitt lag nr 3 endte som nr 101. Her løp Jonas, Tore, Øyvind, Peter, Olav Milian, Håkon ØS og Espen. med 6 stabile løp og ei siste etappe på 106 ble det nesten tosifret nummer. Ikke galt til et lag med 2 veteraner og 3 juniorer. Halden SK har også et 4.lag i resultatlista. Her løp Magnus første etappe og Lacho tredje, mens de andre etapepne ble lånt ut til ulike leiesoldater av ulik kaliber. Den som leter i resultatlistene vil også finne  en del Halden veteranser på ulike kamerat lag.

Resultater Jukola

Som nevnt i innledningen var Jukola -lagene i år godt besatt av juniorer. Dette på grunn av god sponsing. En årsak til sponsing var også at juniorene skulle få dra til Jukola med buss. Bo i militærtelt og oppleve Jukola-båten hjem.

Historeien fortelles her kanskje best med bilder og Jukola sin sin egen film

Mobil import 2406 1065

Vi venter på TT-TurO reiser bussen

Mobil import 2406 1063

Reiseleder Marianne

 

Mobil import 2406 1066

Førstelaget med junior Håkon

Mobil import 2406 1064 Teltliv Mobil import 2406 1068 Søle!

Flere bilder kommer hilsen Gina, Peter,

Vegard, Karl, Olav, Håkon, Håkon,

Sabine, Marianne og Bjaxel


Aktuelle aktiviteter

Halden Skiklubb har flere aktivitetstilbud tilgjengelig for både aktive, mosjonister og familier på tur. Her er noen av de:

Kontaktpersoner: haldensk.no/klubb/kontaktadresser

HSK på Twitter

HSK på Facebook