Grotta-prisen historikk

Kategori: Historisk

Grotta-prisen kommer fra at Jens Erik Mjølnerød fikk o-idrettens rekrutteringspris i 2002. Det var da et stipend på 10.000,- og en diplom, og ble delt ut av Ivar Opsahl (Tyrving). Ivar Opsahl hadde tidligere opprettet et fond som gav ut slike priser. Les mer i Kondis

Jens Erik kjøpte i 2002 en pokal og overførte resten av pengene til HSK. Mottaker får navnet sitt gravert på kruset og lov til å besitte den før den vandrer videre.
I 2002 valgte Jens Erik selv hvem som skulle få prisen første året, nemlig Arnt Edvin Andersen. Deretter etablerte vi en formell komite under hovedstyret som stod for valget av vinner hvert år.
 
Jens Erik forteller at "det har vært en hyggelig reise å følge prisens utvikling og ikke minst hyggelig å se så mange verdige mottakere gjennom disse årene. Og ikke minst en stor takk
...

25-manna historikk

Kategori: Historisk

Oversikt over plassering i 25-manna siden 2000, samt oversikt over løpere på seirende lag.

Totalt har vi nå 89 løpere som har vært med å vinne 25 manna. Emil har vært med alle 7 gangene. Ida og Erik har vært med 6 ganger, men "25manna kongen" er Erik som i tillegg til sine seire for Halden også har vunnet to ganger med Södertälje. I løpet av disse årene har vi løpere fra 15 nasjoner som har vært med å vinne. Nye i 2015 var Spania, Sveits, New Zealand og Storbritannia.

Se også 25.manna sin historikk side: http://www.25manna.se/allman-information/historik/

Les mer …

EM Historikk

Kategori: Historisk

Resultater fra EM. Totalt 8 Gull Individuelt og 8 i stafett. Emil Wingstedt har EM Gull i Sprint i 4 påfølgende EM og totalt 9 EM medaljer. Elena Roos har 3 gull i stafett, Magne Dæhli 2 gull og en sølv. Første EM medalje til en Halden-løper kom til Tore Sandvik i 2000 med bronse på Middel.

Les mer …

Gode historier

Kategori: Historisk
Gjennom tidene har det skjedd mange morsomme (eller mindre morsomme) episoder i forbindelse med våre arrangement. Jeg har en drøm å kunne samle mange av disse en gang.
Les mer …

HSK arrangement gjennom tidene

Kategori: Historisk
Hans Køhn har samlet kart og opplysninger om o-løp fra 1928 til 2007. Einar Haugen har samlet opplysningene på exel. Vi synes dette er så interessant at vi tror våre lesere vil ha morsomt av å lese denne oversikten.
Les mer …

VM Historikk

Kategori: Historisk

Halden SK har 6 individuelle verdensmestre: Olav Lundanes (10, 12, 14, 16, 18, 19), Petter Thoresen (89, 93, 97), Emil Wingstedt (05, 06), Anne-Margrethe Hausken (08) og Søren Bobach (14) i orientering, og Martin Jullum i Pre-O (14). Thoresen, Wingstedt, Hausken og Lundanes er også verdensmestre i stafett, Petter (89, 99) og Emil (03), Anne Margrethe (09, 13) og Olav (16). Verdensmester i stafett er også Ragnhild Bente Andersen (87), Chris Terkelsen (97), Tore Sandvik (99), Bernt Bjørnsgaard (99), Jarkko Huovilla (01), Øystein Kristiansen (04, 05), Mari Fasting (13), Magne Dæhli (16, 17, 18) og Elena Roos (18).

Individuelle medaljer har også som sin beste resultat følgende løpere: Ragnhild Bente Andersen (bronse 89), Marie-Luce Romanens (bronse 97), Frauke Schmitt Gran (bronse 99), Tore Sandvik (sølv 01), Øystein Kristiansen (bronse 03), Heather Monro (bronse 05), Jarkko Huovilla (sølv 06), Kajsa Nilsson (bronse 06), Mari Fasting (sølv 15) og Magne

...

Junior-VM Historikk

Kategori: Historisk

Løpere i Halden SK drakt har siden 1990 vunnet 10 medaljer i junior-VM: Markus Holter og Anders Felde Olausen (sølv 2015), Sören Bobacn (sølv og bronse 2009, 2 x bronse 2008), Ida Marie Næss Bjørgul (sølv 2007), Kristian Dalby (sølv 2003), Thormod Berg (sølv 1992) og Berit Sofie Grydeland (bronse 1991).

  Gull Sølv  Bronse  Top 6  Deltagere 
2023 Alina Niggli (ski-o mellom)   Alina Niggli (ski-o sprint, felles)  

Ines Berger (11,L)(4,M)(14,S)

Alina Niggli (13,L)(4, ski-o stafett)

2022     Alina Niggli (ski-o sprint, lang)   Alina Niggli (19,L)(6,M)(4,stafett)(4,ski-o M)(6,ski-o
...

HYTTA VANT - foreløpig!

HYTTA VANT - foreløpig!
Kategori: Historisk

Gutta kutter strengenGutta kutter strengenSom mange kjenner til har Høiåsanlegget gjennom årene vært utsatt for lynnedslag. Det verste ekempel vi kjenner til var da et kulelyn rullet på ledning inn til sikringstavla som smeltet. Heldigvis var det folk der oppe akkurat da. De avverget en katastrofe for Halden Skiklubb og alle som setter pris på anlegget vårt. 

Slik det hele startet

Kategori: Historisk

Av en eller annen grunn har jeg tatt meg til å rydde på "Vertinnens rom" eller  av mange kalt kartrommet i annen etasje på Høiåshytta. Til daglig droppes likt og ulikt der, uten system. Mye av jobben blir å sortere mellom noe som vil være av interesse i framtida og ting uten interesse. Det er begrenset plass, og det som ikke er av interesse, bør kastes fortest mulig, men vurderingen blir jo svært subjektiv.!

Her om dagen kom jeg over et avisutklipp fra Smaalenenes Amtstidende Lørdag 17.jan. 1931.  Utklippet handlet om "Haldens Skiklub gjennom 40 år". I artikkelen, som fasinerte meg, var beskrevet Ludv. Larssens (1862-1943) beretning om...

...
Les mer …

Kynningsrud og Aktivum stipendet - historikk

Kategori: Historisk

Kynningsrud Stipend: Den som tildeles stipendet skal ha utvist gode sportslige resultater og/eller bidratt med stort engasjement og innsats for klubbens miljø, fellesskap og fremme! Ingen skal tildeles 2 ganger. Stipendet delses ut til en jente og en gutt i alderen 14 - 20 år.

Aktivum stipendet: Stipendet kan deles ut til gruppe/er innen klubben eller enkeltperson/er med betalt medlemskap.(Disse må skrive regning for å få midlene ut skattefritt). Stipendet kan  deles på flere, dog max 4 mottagere. tipendet deles ut i forbindelse med klubbens O-galla eller tilsvarende arr.. Kvalifikasjoner: Den/de som tildeles stipendet skal ha utvist gode sportslige resultater eller åpenbart vært en bidragsyter til at sportslige resultater har blitt oppnådd. I tillegg skal mottager over tid kunne vise til engasjement og innsats for klubbens miljø, fellesskap og fremme! Innstillende

...

Brann i Blytjernshytta (Musehogget)

Kategori: Historisk

Som mange kjenner til, måtte de aktive forlate Høiåshytta i 1941. De fikk leid Blytjernhytta som fikk dekknavnet "Musehogget". Fra Musehogget drev de aktiv trening. De hadde også mye moro, noe som fremkommer i den håndskrevne klubbavisen "Tidens Ekko" ( 1941- 1952). Det alt vesentlige er skrevet av Edgar Andersen.

Les mer …

En bok om Christian August Anker

Kategori: Historisk

Omsider er det blitt skrevet bok om gründeren Christian August Anker (1840-1912). Det er helt utrolig hva denne mannen har skapt. Hyggelig er det at forfatteren Ole Anker-Rasch omtaler Ankers interesse for "Haldens Skiklub".

Les mer …