Tiomila 2016 - terningkast 5

HaldenSk ungdom-ledereFørst og fremst, takk for en nok en flott 10mila helg. Kanskje en av de beste som vi kan huske på mange år. Selv om vi sportslig manglet prikken over i'en var det svært mye å glede seg over. Gratulerer til vinnerne Pan Århus (damer) og Södertälje-Nykvärn (herrer). Ved neste korsvei lover vi å igjen være med i kampen - men først "it is party time at HSK house, celebrate 10Mila #Halden #10mila #jukola #EOC #woc2016 woc2019"

 

I disse dager hvor de sosial medier som Facebook og Twitter og Aviser rapporterer live fra hva som skjer så er både resultatene, bildene og historiene vel kjente. Vi prøver her å gi et resyme ved å peke til de som kan å fortelle historier og som har fulgt oss på veien, Halden Arbeiderblad:

Tiomila herrer

Du vinner ikke Tiomila uten å ha giftige løpere.

HA var med på forberedelsene og overvar presentasjonen av Herrelagene. Gjennom mange år har også HA vært de første til å preseneter våre lag for offentligheten.

HaldeSK Ungdomslag

Ungdommen startet ballet

Med lave skuldre og plan om å ha det gøy, sørget ungdommene med å sette stemningen. Håkon sørget for en grei åpning, Marielusie og Hedda raste gjennom skogen med beste etappetider blant jentene på sine etapper og Nils Chr brakte laget opp og snuste på posiet. I mål ble de nr 15.

Tiomila Coolchicks klar for neste

Tårer etter sprekk på siste etappe

Ja - slik var stemningen etter inkomst.

Damelaget var ikke blant favorittene - mye kanskje fordi Mari fasting ikke kunne løpe - men med lave skuldre, gode forberedelser, god coaching, god gjennomføring så var "tok vi TV-bildene" som man ville ha sagt i sykkelsporten:

Tiomila2016 Elena Tiomila2016 Ida Tiomila2016 Hollie
Elena inn i tet. Alle 5 damelag top 94! Ida øker ledelsen Hollie holder unna
Tiomila2016 Anni-Maija Tiomila2016 Sabine
Anni-Maija holder unna og er "live" på Norsk Orientering sine video intervjuer på Facebook Sabine på de siste metrene

Så kom en bom  .. og Sabine fikk ikke ryggene på konkurentene .. og vi ble nr 8 ..

Men hey, 8.plass er en helt grei plassering - og måten vi gjennomførte på - Coolchicks are back in business - noe som bildet til venstre viser. Først EM så kommer Venla...

Tiomila2016 Antonio

Tiomila HA

Tiomila Herre2lag etetr innkomst

Dramatikk da HSK måtte bryte Tiomila

HA følgte oss live gjennom natten. Kristain Bjørneby som har vært med på mange sportsbegivenheter fikk endelig oppleve Tionatta. Og for en show og dramatikk. Alt gikk som vi hadde planlagt.

1.etp: Antonio hadde de kjappeste beina og Andreas (1-lag) vekslet med kun noen meter bak på 3. plass. Jonas (3-lag) ser ut som en pusekatt etter krampe(?) i en legg men veksler som nr 126 og Kristian (4.lag) veksler som nr 280.

2.etp: Vegard (2-lag) inn som nr 8, Mats (3-lag) inn som nr 16. 3:30 bak, men ingen krise mht konkurenter. Tore (3-lag) løper opp 7 plasser, mens Jørgen (4.lag) sliter i natta - ingen stor opplevelse for for gutta fra Indre østfold, men vi er med.

3. etp: Erik (2.lag) veksler en meter før Eirik (2-lag). 5:56 bak Lillomarka, men foran KOVEE og Kalevan Rasti. Espen F (lag 3) husker at rekorden for 3.laget er 82 og løper opp til 83. Nils Chr er kun 16, men løper som en voksen mann opp 39 plasser!

4.etp: Markus og Fredrik på långa har fått stallordre og er med i toget. Men neste gang er det kanskje Markus som skal føre det? I mindre køer plukker Alex lag for lag og kommer inn som nr 76. Setter pris på sukkervann i mål. Rolf har løpt langt før og henter inn 10 plasser.

5.etp: 19-åringene Håkon RB og peter veksler hhv 3:10 og 4: 26 bak teten. Begge tar inn i tid. Veteranene Øyvind H (3.lag) og Pål B (4.lag) har løpt natt på Tio før og løper opp hhv 2 og 11 plasser.

6.etp: Jarkko passer lag for lag og veksler som nr 2, 3:43 bak Södertälje. Mats N. veksler som nr 16. 18-årige Håkon ØS tar inn 3.plasser - nå nr 71 - vi er langt forbi nr 82. På 4-lag løper Magnus opp nye 11 plasser. Her blir spådommen om 3 mann i fellesstart knusa.

7 etp: Emil trøbler med lykta, men tar inn på teten.Veksler som nr 4. Morten JW inn som nr 17 og gliset stoppes kun av øra. I teltet er det tilløp til dramatikk da August fortsatt sover. Men vekketjensten Monica og en beskjed om at han aldri pleier å spise frokost på denen tida av døgnet gir tid til oppvarming. 17-åringen leverer og veksler som nr 73. På 4-lag trer hovedstyret til med Claus. Nye 7.plasser opp.

8 etp: Thomas velsker som nr 3, men 3:08 er kanskje litt stor avstand? Anders velsker som nr 20. På 3-laget har Jon igjen blitt til "super-jon" og med 30 beste etappe tid løper han opp til plass 63! Geir T. henter nye 3.plasser for 4-laget

9.etp: Olav går ut i et rasende tempo og på tv etter 4,8km er han i tet! Så blir GPS-en borte ... Karl (2.lag) er uvitende om dramatikken og løper inn til plass 18. 17-årige Erlend får beskejd om at Freidig drakta foran er en å stole på. Gjør orienteringa selv og løper inn med Freidgløperen bak seg. Nå nr 59! 4-lag med NOFs vsie-president henetr 4 plasser. Kan 4-laget bli bedre enn nr 200?

10. etp: Södertälje avgjør i kampen mot IFK Gøteborg og Kalevan Rasti. Vi bekymrer oss vel egentlig mer om Olav (NRK intervju "Først fryktelig vondt, så veldig frustrerende").. men unntak av Vincent (2-lag) som stormer gjennom skogen: plass 16. På 3-laget løper 18-årige Trygve og holder plassen. Vi er nr 59, beste 3-lag og har knust den gamle klubbrekoren. 4-laget måtte sende Espen B. ut i fellestart. Gi Espen et startnummer og et kart i handa og han glememr hvor langt det er. Plass 195. Også beste plassering for et 4-lag uten hjelp av låneløpere eller damer.

Gikk du glipp av bildene og meldingene gjennom natta, sjekk Halden Skiklubbs Facebook og Twitter side.
Resultatene finner du her: alle og kun Halden-lag
Reportasjene og analysene i ettertid er som alltid på World-of-O (damenes analyse)
 
Alt gikk på skinner, med god planlegging, forberedlser og gjennomføring ikke bare av løpere, men også lagldere og støtteapparat så føles det som en lek. En stor takk til Andreas (prosjektleder), Eva (hovedcoach/lagleder), Kjetil, Tore, Anne, Eirik og Bjørn Axel (lagledere herrer og damer), Hanne, Espen, Geir, Per Olav, Pål og Runa (lagldere Ungdom), Jørn, Jens Erik, Monica og Bjørn (støtteapparat) og alle supporterne på plass.
 
Og vi takler at det skjer uhell som denne gang uheldigvis gikk utover Olav. Vi ønsker han god bedring og håper på en god restitusjonsperiode.
 
Håper mange har mulighet til å bli med på grillfest i morgen og satser en hyggelig kveld.