Gratulerer Magne!!!

SOLRMagneD

I dag tok Magne Dæhli sin første internasjonal mesterskapsmedalje i seniorsammenheng på en individuell distanse. Magne som ble juniorverdensmester i stafett og sølv individuelt, var tidlig et godt talent og viste sterke resultater i juniorklassene.

Magne som også var en lovende skiløper, vokste opp på Løten og med masse skiløyper å boltre seg rundt Budor traktene. Magne valgte orienteringen og flyttet til Halden i 2008. Som første års senior og med problemer med beina. Overtrening ble det sagt. Men Magne var tålmodig, først framskritt og så nye tilbakefall. Igjen stive og tunge lår. Forskjellige behandlinger ble forsøkt og Magne var tålmodig. Forsiktig og gradvis har Magne utviklet seg som o-løper. En bra plassering på VM i Sveits på mellomdistansen i 2012 var kanskje den første beskjeden at noe skikkelig var på gang. Og sakte og rolig har Magne nærmet seg teten og pallen. Magne er gjerne en litt slowstarter som kommer litt på etterskudd på første delen av løypa. Slik var det på sett og vis i dag også, i hvert fall i forhold til den senere vinneren Daniel Hubmann. Men Magne holdt bra fart i de Tsjekkiske lierne og rundet rundt på stier i høyt tempo. Og noen ganger tvers over. En krevende langdistanse som ble usedvanlig tett. Og da vi trodde Magne hadde mistet medaljen, da GPS trackingen forsvant og Magne hadde valgt et høyreveivalg som kanskje ikke så ut til å være det beste. Magne som ble også avskrevet av WorldOfO. Tailen på GPS viste også mistenkelig mye bak Hubmann. Det så ut til å være bortpå 3 minutter bakpå plutselig. Jeg klarte ikke å rive meg vekk fra PC'en på jobben, skulle jo sykle hjem i dag. Men ble sittende å vente selv om jeg trodde medaljen gikk fløyten. Så tar vi en kikk på Live-resultatene og jammen - SØLV, kun 1.20 bak Hubmann, hva skjedde på slutten egentlig. Blås samme - Magne har vunnet sin medalje og tatt et nytt steg. Og ikke langt fra topplasseringen heller. Bildene fra Jesenik viser en blodig Magne ved innkomst - o-idretten er en tøff sport som krever sitt. Det har vi erfart tidligere i år også.

Men den lange veien fram for Magne har gitt resultater - en ung gutt som kom til Høiås med store ambisjoner, og du nærmer deg målet Magne. For jeg tror dagens medalje er et delmål. 

Et stort gratulerer fra hele klubben Magne - i dag er det din dag, selv om klokka drar seg mot midnatt. Og vi sender også en hilsen og gratulerer til moderklubben på Løten som har betydd mye for Magne karierre og utvikling.