Junior-VM: Vegard nr 14 individuelt og 5 i stafett

vegard8Junior-VM er avsluttet og fasit for Vegard Jarvis Westegård ble en fin 5. plass i stafetten med Norges 1-lag og en 14 plas individuelt på langdistansen. Med sin delatgelse i junior-VM var han også tredje mann i familien som deltok i et junior-VM. Haldens nyinnmeldte Will Rigg ble som best nr 31 på langdistasnen.

Vegard debuterte på jr VM med sprintdistansen. Far, Owen Westergård rapporterte: "Etter en kontrollert start undervurderer han 7.post og leser for mye på det kommende langstrekket. Dermed stryker han forbi 7.posten og aner plutselig ikke hvor han er, og på 1.meldepost etter 5 min løping er han hele 1:24 bak vinneren. Men deretter løper Vegard bra og taper "bare" ytterligere halvminuttet til vinneren. Han rapporteres ellers å være i god form og han ser frem til å få prøve seg allerede i morgen på en forventet blytung langdistanse i varme skrålier." Vinnere ble Joey Hdorn og Simona Aebersold, begge fra Sveits.

På langdistansen ble det en fin 14 plass. Vegard var 8 min bak vinner Joey Hadorn fra Sveits. Med det ble Vegard nest beste norske. Og dermed sto fortsatt familierekorden til storebror Morten med sin 11. plass som var med i Jr VM i 2009 (se Halden historikk). I dameklassen ble det finsk seier til Anna Hataja.

På mellomdistansen ble det en 20 plass til Vegard. I mål var han 2:55 bak Thomas Curiger, Sveits. Bomfritt kunne det kanskje ha blitt en topp 10.  Dameklassen bel vunnet av Simona Aebersold.

Junior VM ble avsluttet med stafett på lørdag. Der ble det en norsk medalje til jentelaget med en sterk 3.de plass, mens gutta tok en fin 5 plass. På laget løp Vegard en god 2 etappe som da tok 5 plassen etter et meget sterkt løp av Audun Heimdal på siste etappe. En kuiositet er at de løp som "Norges 2 lag". Siden 2-laget i 2015 ble verdensmestre fikk årets andre lag æren av å løpe med startnummer 1. Vegard løp en sterk 2 etappe etter at man var litt bakpå etter 1 etappe. Ikke overraskende var det Sveits som vant i både gutte og jenteklassen.

Alle Resultater finner du på hjememsiden - hvor det også er mange bilder og kart: http://www.jwoc2016.ch/

Alt i alt bør Vegard være fornøyd med innsatsen i årets JWOC og det er en fin erfaring å ta med seg videre i karrieren. Alle løp unntatt sprinten var meget godkjent og det gir godt grunnlag for videre utvikling.