36 mann gav opp, en falt i tjern

Falt i tjern? Halden ungdom på O-festivalen, 2009. Tidligere publisert på skiklubbens nettsider.

NM i orientering ble avviklet i går med Halden Ski-klubb og Turistforening som arrangør. Løypa gikk i helt nydelig terreng. Det ble en hard påkjenning for deltakerne i det bløte og tunge “føret”. Av 100 startende ga 36 mann opp løpet. 

TTs utsendt medarbeider skriver i dag om løpet og arrangementet: 

Vi vekslet noen ord med Oslo-komiteens formann Leif H. Tvedt på veien hjem. Han sa: 

Dagens løype var helt ypperlig og tjener løypesjefen stor ære. Sjelden har vel et løp gått i mere nøytralt terreng. Og hva selve løypa angår, var den sikkert den beste som er lagt i noe mesterskap. All ære gis til løypesjefen, Edgar G. Andersen, som har utført et helt enestående arbeid med løypa. Hele hans ferietid er gått med til å tråle terrenget og alle ledige søndager er nyttet til å finstille postene. 

En av deltakerne var så uheldig å falle i et tjern og fikk seg en kald dukkert, men han slapp fra det med skrekken.

(1940. Halden skiklubbs arkiv, Østfoldmuseene – Halden historiske Samlinger)

løp“Et herlig orienteringsløp. Og en beskjeden mester”. Utklipp fra Tidens tegn, 8.oktober 1940. Halden skiklubbs arkiv, Østfoldmuseene – Halden historiske Samlinger.

Del dine kommentarer i feltet under og dine bilder på vår facebook side

Følg med neste uke: Kampen om plassen

Redigert av Anna Ulrikke Andersen. Medvirkende: Kjetil Bjørlo. 

 kynningsrud


Info om jubileumskalenderen

  • Halden skiklubbs jubileumskalender

    Her kommer ukentlige publiseringer om Halden skiklubbs historie, 1891 - 2016. Vi teller ned til 125års jubileum gjennom hele 2015! Følg med alt på julaften: En reise i skiklubbens historie Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler...

  • En reise i Halden skiklubbs historie

    Hva tenker du på når du leser Halden skiklubb? Tenker du på Høiås? Marka? Lysløypa? Eller får du kanskje assosiasjoner til toppidrett, verdensmestere og stafettseire? Gode venner, sosialt fellesskap og dugnad? Har du selv vært aktiv i klubben?...