O-Festivalen 2019

IMGP8408

Forrige helg dro 50 HSK-ere til Larvik for å innlede sommersessongen med O-Festivalen. O-Festivalen er en 3-dagers-konkurranse som samler løperne fra hele landet. Klubben hadde reservert en hel gård med leiligheter og hytter, der en stor del av klubbens løperne bodde. Her var det god plass til samtaler med hyttenaboer, morgenkafe på verandaen og lek.

Løpene startet med sprint på fredag kveld, fortsatte med en ekstra lang mellomdistanse på lørdag og ble avlsuttet med langdistanse på søndag.

Resultatene viste at de fleste løperne hadde trent bra under vårsessongen.

På fredag kom Ingrid Bronebakk på 1.plass i D40, Ida Kristiansen og Elena Roos på 2. plass i D19-20E og D21E og Minna Wingstedt på 3.plass i D11-12. Ellers kan det nevnes en flott 5.plass av Niels Christian Hellerud i H19-20E, en 8.plass for Sigurd Sandvik i H16, en 9.plass for Herman Backstrøm i H15 og en 10.plass for Åse Valero Kjerkreit i D13 og Hedda Bjørlo i D19-20E.

På lørdag ble det seier til Olav Lundanes, Ingrid Bronebakk og Tore Sandvik i H21E, D40 og H45, 2.plass for Elena Roos og Vendula Haldin i D21E og D35 og 3. plass for Runa Backstrøm, Anja Wingstedt og Minna Wingstedt i D45, D40 og D11-12. Andre gode resultater: 4.plass for Idun Olaussen og Bodil Helgerud i D19-20E og D21E, 6.plass for Sigurd Sandvik i H16, 7. og 9.plass for Sigrid S. Gran og Åse Valero Kjerkreit i D13, 8.plass for Ida Kristiansson i D19-20E og 10.plass til Niels Christian Hellerud i H19-20E.

4 UFO-er deltok etter løpene i lagkonkurransen, som var en prestasjon i seg selv. Det var super varm og barna hadde løp allerede en gang denne dagen før de skulle ut og løpe 60 minutter til.

Søndag ble nok en dag med mange gode prestasjoner. I klassen fra 15 år oppover var det jaktstart. I D21E ble det seier til Elena Roos, en 2.plass for Ida Kristiansson i D19-20E, en 6.plass til Sigrud Sandvik i H16 og en 8.plass til Idun Olaussen og Bodil Helgerud i D19-20E og D21E. I de andre klassene ble det seier til Tore Sandvik i H45, en 2.plass til Ingrid Bronebakk i D45 og en 3.plass til Ellen Kathrine Svendsby og Sigrid S. Gran i D45 og D13. Videre ble Martin Bryggen nr.8 i H13.

Ved siden av løping i skogen var det god tid til å finne på ting sammen. På lørdag kveld organiserte klubben fellesmiddag på Anvik gård. Det ble en flott helg i god sommervær som skapte mange minner. Neste år går O-Festivalen i Kongsberg og da skal vi klare å stille med enda flere løpere.