Skolebesøk

Skolebesøk
Kategori: Ukategorisert

En viktig del i prosjektet er å besøke samtlige barneskoler og noen ungdomsskoler i Halden. Med hjelp av nye og fancy hjelpemidler samt et motiverende opplegg vil vi gi elevene et positivt bilde av orientering og dessuten håper vi også at lærerne skal se på dette som en mulighet til å lære seg mer om orientering. Her kommer litt info om vårt opplegg. Det opplegget vi hadde tenkt oss, fungerer best i skoletrinn 5-7, hvor er elevene er tilstrekkelig gamle til å kunne forstå og bruke kartet, men også såpass unge at det skal fremme den lekfulle opplæringen på skolegården

Material: Et veldig vellykket tiltak har vært å innføre bruken av Emit-touchfree som stempling på postene. Dette har fått gjennomgående positiv tilbakemelding. Elevene syntes det var ekstra motiverende og kult å stemple med denne teknologien. Dessuten har vi kjøpt inn et klassesett med Silva nybegynner-håndleddskompass. Disse har vi brukt som et hjelpemiddel for å rotere kartet rett

...
Del

Lære seg orientering

Kategori: Ukategorisert

Orientering handler ikke bare om å løpe fra et sted til et annet så fort som mulig. Det som er viktig når en underviser orientering er å få alle elevene til å forstå at kartet og virkeligheten faktisk henger sammen. Det gjelder å forsøke å få hver elev til å kjenne at en vet hva en holder på med, enn å bare løpe en løype så raskt som mulig. Da kommer eleven også til å oppleve orientering som noe kult. Kunnskaper om å forstå og bruke kart er en viktig ferdighet som eleven kan ha stor nytte av på mange måter senere i livet. Ta altså vare på sjansen du har som lærer og gjennomfør en pedagogisk, nøye planlagt undervisning i orientering!

Når en lærer seg å orientere er det en fordel å begynne i et kjent område som for eksempel på skolegården. Det miljøet passer utmerket for å lære orienteringens grunnelementer. Da behøver ingen være redde for å gå seg vill og læreren kan lett koordinere og hjelpe gruppen. Det er bra at begynne leksjonen med å repetere hva et kart er og hvordan

...
Del

Kartets tegn

Kartets tegn
Kategori: Ukategorisert

Ettersom det er veldig viktig å forstå at kartet og virkeligheten faktisk henger sammen, bør eleven vite hva som finnes på kartet og hva som ikke finnes på kartet. Da behøver en å forklare hvilke ulike ting som er tegnet. Eleven klarer seg med å kunne de vanligste karttegnene for å kunne prøve seg på orientering. Kartene som brukes på konkurranser bruker internasjonale symboler, så for eksempel en stein ser lik ut på et kart både i Norge og Australia.

Kartet er alltid et forminsket bilde av virkeligheten tegnet fra fugleperspektiv. Det som finnes på kartet kan variere smått avhengig av hvilken type kart det er. På et kart over skolegården kan for eksempel benker og basketballstativ finnes, selv om de ikke tegnes på et orienteringskart over et skogsområde.

Kartets farger:

Det hvite på kartet beskriver «vanlig» skog med relativt god fremkommelighet, ikke verken spesielt tett eller åpent.

...
Del

Skoleorientering

Kategori: Ukategorisert

For å hjelpe skolene i Halden og Aremark med å undervise i orientering har Halden Skiklubb laget orienteringskart over de fleste av skolene, blant annet gjennom et skoleprosjekt som er støttet av Sparebankstiftelsen og HSK-stiftelsen. Vi har også laget noe opplæringsmateriell.

Kartene og materiellet er helt gratis å laste ned og bruke i undervisningen. Kartene ligger tilgjengelig i en nasjonal base over skoleorienteringskart der det også ligger løypeforslag for mange av våre kart.

Skolebesøk 

Gjennom skoleprosjektet har vi besøkt mange av

...
Del

KM-mellom 2019

KM-mellom 2019
Kategori: Ukategorisert
Pallen i H15-16
Sigrid Schmitt Gran
Pallen i H15-16

Årets KM mellom ble arrangert av Indre Østfold OK i flotte omgivelser på kartet Hekollen. Arena var i skogen, og terrenget kunne by på både krevende orientering i form av detaljrike områder og større høydepartier, samt flatere partier og stier hvor man kunne holde høy fart. Kartet er omtrent helt nytt og en stor gjeng HSKere fikk prøvd seg i terrenget.

I tillegg til fine opplevelser kan man også se tilbake på mange fine resultater. På jentesiden tok Sigrid

...
Del

Personvern

Personvern
Kategori: Ukategorisert

I løpet av 2018 ble det innført en ny personopplysningslov i Norge, basert på EUs personvernforordning (GDPR). Loven fastsetter at Halden Skiklubb er ansvarlig for at personopplysninger blir behandlet i henhold til bestemmelsene.

Her finner du vår personvernerklæringen som er ment å gi informasjon om hvordan og hvorfor Halden Skiklubb samler inn, behandler og benytter dine personopplysninger.

Erlæringen innholder også informasjon om hvilke informasjonskapsler (cookies) vi benytter.

pdfPersonvernerklæring Halden Skiklubb (Sist oppdatert: 2018-12-14)

Del

Ny på o-løp?

Ny på o-løp?
Kategori: Ukategorisert

Denne artikkelen består av to deler:

1. Slik fungerer orientering

2. Å dra på o-løp

Slik fungerer orientering

Hvordan lærer man seg orientere? Hvordan blir man en bedre o-løpere? Hva trenger man å vite om orienteringen? Det og mye mer skal du få svar på. 

Orienteringens 5 elementer:

  • Forstå hvor du er på kart og hvor du skal
  • Orientere kart
  • Bestem veivalg
  • Gjennomfør planen og kontroller at du er på riktig vei
  • Finn posten

Orientering handler om å finne fram til bestemte steder (poster) i terrenget ved hjelp av et kart der postene er tegnet inn. Postene skal oppsøkes på kortes mulig tid og i en bestemt rekkefølge. Du velger selv vei mellom postene. Kondisjon, lure veivalg og rask og nøyaktig

...
Del

E-postlister

Kategori: Ukategorisert

Generelt

Halden Skiklubb har flere e-postlister (mailinglister) for å lette formidlingen av informasjon til medlemmene i klubben. En e-postliste er en samling e-postadresser samlet under én adresse. Ved å sende en e-post til denne ene adressen vil e-posten automatisk sendes videre til alle e-postadressene som er medlemmer av listen.

Hvem kan sende til e-post til e-postlistene?

I utgangspunktet kan kun medlemmer av en liste sende e-poster til lista, men administrator vil manuelt ha mulighet til å slippe igjennom mailer fra medlemmer som vil sende informasjon til en annen liste enn han selv er medlem av. Medlemmet vil da også bli godtkjent som avsender til denne liste til evt. neste gang. Grunnen til at ikke hvem som helst kan sende til listene er at vi på denne måten har lister som er 100% fri for SPAM.

Halden SK sine e-postlister og påmelding

En oversikt over våre e-postlister finner du

...
Del

Train in Halden

Kategori: Ukategorisert

Halden Skiklubb wishes you and your club/your national team welcome to train in Halden. 

For information about available courses take contact with Emil Wingstedt (more info).

In case of bigger groups (20+) it might be impossible to provide access to some of trainingsareas due to limited parking possibilities and agreements with the landowners. We do not sell maps which belong to other clubs. 

Please always follow our instructions about parking and do not run over fields (cultivated land, symbol 415, is out-of-bounds). 
Thank you!

It is possible to train on maps the whole year except first weekend in October 5. -  aproximately end of November, due to hunting in the terrains. 
After October 21, some of our terrains can be available, if the huniting is finished there, but we are not able to

...

Høiåsmarka

Høiåsmarka
Kategori: Ukategorisert

- en naturopplevelse!

Generelt

Marka domineres av glissen furuskog. Det gir god oversikt og er på den måten et fint turterreng. Terrenget er stort sett småkupert med Høiåsplatået og Thorby- høgda som de mest dominerende partier. Bronsealderrøyser og oldtidsveien forteller om ferdsel langt tilbake i tiden. Vegetasjonen er sparsom i dette grunn- fjellområdet, men det er gode forekomster av tyttebær. Blåbær og molte finnes også. Klokkesøte - den vakre blomsten som er sjelden i Norge, kan du finne i Høiåsmarka. Den er dessuten Haldens kommuneblomst.

hoias.jpgDet naturlige målet for turer i Høiåsmarka er Høiåshytta. Der er det servering på torsdager (17-20) og søndager (10-15) i tiden september til påske. Hytta ble åpnet for publikum 4.jan.1903. Den eies av Halden Skiklubb som ble stiftet

...
Del

Bli medlem!

Kategori: Ukategorisert

Halden Skiklubb er et idrettlag med over 700 medlemmer. Flertallet løper orientering, men vi driver også med sykkel og ski. Vi satser både på elite, bredde, ungdom og rekruttering, så i Halden Skiklubb er det plass for ALLE uansett nivå og alder. Om du ikke er aktiv, men ønsker å bidra på andre plan i klubben (f.eks. støttemedlem) er du selvfølgelig også hjertelig velkommen som medlem.

English: If you do not understand norwegian and want to be a part of one of the world's best orienteering clubs, please send an e-mail to Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

...
Del

Åpningstider og lysløypa

Kategori: Ukategorisert

Åpningstider

For å unngå spredning av smitte er Høiås stengt for besøkende frem til Påske. Dette kan selvfølgelig forlenges, i dette tilfelle kommer mer informasjon her.

Høiåsmarka derimot er åpen! Grill og bålplasser er det bare å bruke. Ta gjerne pausen og matpakka utenfor hytta, men husk å vis hensyn og hold avstand om andre også oppholder seg der. God tur!

---------------------------------------------------------------------------------

Torsdag: 18:00 - 20:30
Søndag: 10:00 - 15:00
Ved skiføre: Lørdag: 11:00 - 15:00

Se hyttevaktlistafor oversikt over hvilke uker hytta er åpen (vanligvis fra midten av september til starten av april).

---------------------------------------------------------------------------------

Lysløypa er tent fra ...

Kontaktadresser

Kategori: Ukategorisert

 

Postadresse

Halden Skiklubb
Postboks 306
1751 Halden

Faktura kan sendes pr. e-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

...
Del