bojanDet ble ingen suksess på langdistansen i junior VM for Bojan Bluemnstein. Etter en godkjent åpning ble det både noen dårlige veivalg, tidstap i noen poster og han måtte se alle de norske foran seg på resultatlista

Dameklassen ble vunnet av Lisa Risby (SWE), før Sara Hagström (SWE) og Ekaterina Savkina (Russia). Beste norske ble Gunvor Hov Høydal på plass 24, mens Kamilla Olaussen fra Fredrikstad ble nr 32. sabine Rothaug (GER) som kommer til Halden i august som au-pair ble nr 82.

I herreklassen vant Piotr Parfianowicz (POL) før Florian Schneider (SUI) og Andrey Kozyrev (RUS). Beste norske ble Borger Melsom på plass 4. Anders Vister (også med familie i Halden) ble nr 37. En liten kuriositet er at nr 5 Christoph Meier hadde JWOC oppkjøringa si i Halden i lag med Bojan. For kart og tracking av herrene se her.

I morgen fortsetter JWOC med kvalifisering på middeldistansen.

Herrer

 1. Parfianowicz Piotr     POL 69:21.9 
 2. Schneider Florian      SUI 70:37.9  1:16.0 
 3. Kozyrev Andrey         RUS 71:44.0  2:22.1 
 4. Melsom Borger          NOR 71:53.2  2:31.3 
 5. Meier Christoph        SUI 72:17.8  2:55.9 
 6. Johansson Anton        SWE 73:04.1  3:42.2 
35. Pedersli Trond Einar M NOR 78:05.0  8:43.1 
37. Vister Anders          NOR 78:25.0  9:03.1 
40. Solberg Andreas        NOR 78:40.6  9:18.7 
41. Huber Sindre Ronning   NOR 79:04.4  9:42.5 
46. Heggedal Sigur         NOR 79:42.7 10:20.8 
54. Blumenstein Bojan      GER 81:02.5 11:40.6

Damer

 1. Risby Lisa              SWE 60:42.0 
 2. Hagström Sara           SWE 61:29.5  0:47.5 
 3. Savkina Ekaterina       RUS 61:36.3  0:54.3 
 4. Basset Isia             FRA 62:15.8  1:33.8 
 5. Klingenberg Ita         DEN 64:17.5  3:35.5 
 6. Klysner Cecilie Friber  DEN 64:30.1  3:48.1 
24. Hoydal Gunvor Hov       NOR 69:13.1  8:31.1 
32. Olaussen Kamilla        NOR 70:35.7  9:53.7 
41. Benjaminsen Andrine     NOR 72:10.1 11:28.1 
45. Martensson Heidi        NOR 72:31.5 11:49.5 
53. Rundhaug Mathilde       NOR 73:31.4 12:49.4 
61. Ahlsand Anine           NOR 74:37.2 13:55.2