Norgescup og NM helg i Verdal

I helgen har Halden SK sin juniorgjeng vært oppe i Verdal for å løpe Norgescup sprint, NM i knock-out sprint og NM junior stafett.

På fredag var det norgescup sprint. Dette foregikk i Verdal sentrum, i et typisk norsk boligfelt samt i et lite bysentrum. Her ble Sigurd Saxe Sandvik nummer 10 i H16 og Idun Kristine Felde Olaussen nummer 7, med Hedda Raadal Bjørlo rett bak på 8. plass i D19-20.

På lørdagen var det duket for det veldig nye konseptet knock-out sprint, også kalt utslagssprint. Dette fungerer ved at man først løper en prolog, hvor 30 stk. går videre. Disse skal videre løpe semifinaler, hvor det er 10 stk. i hvert heat, med 3 heat. I disse semifinalene er det 3 stk. som går videre til finalen fra hvert heat, pluss en lucky loser som har best tid av 4. plassene i hvert heat. Det blir altså 10 stk. i finalen. Her fikk Idun Kristine Felde Olaussen en flott 6. plass i D19-20!

På søndagen var det den prestisjefulle NM junior stafett som skulle løpes. Her stilte Halden med flere sterke lag. Hos guttene løp Niels Christian Hellerud, Sigurd Saxe Sandvik og Peder Aabogen Haugaard inn til en fin 16. plass i H17-20 klassen. Her skal også Jakob Torgersen nevnes, som løp inn til en flott 8. plass på førsteetappen. Jentene med Hedda Raadal Bjørlo, Karoline Aune og Idun Kristine Felde Olaussen ble dessverre disket.Idun på podiet