NM-sølv i stafett til herrelaget under NM

Det ble en utrolig spennende avslutning på NM i stafett i herreklassen. HSK sitt første lag med Thomas Natvig Åstad på første etappe åpnet bra og vekslet som nr.4 14 sekunder etter teten. Olav Lundanes på andre etappen tok over kommandoet og dro fra resten av feltet sammen med Trondheimslaget Freidig. Magne Dæhli på siste etappen fikk sammen med Freidig en luke på litt over 1.30 min foran de andre lagene. Magne klarte å holde de andre lagene på distanse men Håvard Sandstad Eidsmo fra Freidig ble til slutt for sterk. Dermed ble det andre plassen og sølv i NM stafett for HSK sine herrer.

Ehy4ZEKWkAEZcJl

HSK sitt andre lag med Markus Holter, Emil Wingstedt og Niels Christian Hellerud løp inn til en 15.plass, etter en strålende avslutning av sisteårs-junior Niels Christian. Veteranlaget med Andreas Johansson, Tore Sandvik og Mats Haldin sluttet på 33.plass, fjerde laget med Lacho Iliev, Sigurd Saxe Sandvik og Øyvind Helgerud på 37.plass og juniorlaget med Jakob Torgersen, Peder Hauggard og Jonathan Eylertsen på 57.plass etter en rå åpning av Jakob på første etappen.

Damene, med Iliana Iliev på første etappe, hadde en tyngre dag i dag i skogen og var allerede på første etappe over 10 min bak teten. Bodil Helgerud på andre etappen gjorde en heroisk innsats med 6.beste etappetid. Idun Felde Olaussen løp laget til slutt opp til en 15.plass. Andre laget ble et kombinasjonslag med Lillomarka, der Marieluise Schmitt Gran løp første etappe og Jo Sheperd andre etappe.

Med det er årets NM avsluttet, neste helg venter o-idol, NC og jrNM-stafett i Bergen, hvis Korona-utviklingen i Bergen tillater gjennomføringen. Til slutt noen bilder fra stafetten.

Ehx4ue1XYAA1NrD EhxtJ5UXcAEcRr0
Ehx46g0XYAA82A5 EhyBbneXYAAiD2A