Ida Marie satser på stafetter

I et intervju med HA-Halden forteller Ida Marie Næss Bjørgul at hun legger opp som internasjonal toppløper, men har ambisjoner om å løpe for førstelaget til Halden Skiklubben i mange år framover. 

IdaMNB

Ida Marie Næss Bjørgul er født og oppvokst i Halden og har løpt for Halden Skiklubb i alle år, med unntak av to år i den finske klubben Paimio Rasti. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd med sølv i for junior-VM i Australia 2007. Som senior har hun deltatt i fire VM: 2012 (Sveits), 2015 (Skottland), 2016 (Sverige) og 2017 (Estland). Hennes beste VM-prestasjon kom i Strømstad i 2016, hvor hun tok en flott 7. plass på sprinten. 

Ida Marie forteller til HA at hun tok avgjørelsen om å avslutte den individuelle toppsatsingen for et år tilbake, men at hun ikke har sagt det høyt før nå. Men hun liker å trene og håper hun kan være god nok for førstelaget i Tiomila i mange år framover. Hun er en god stafettløper og har flere NM-gull for Halden Skiklubb, i tillegg har hun vunnet Tiomila to ganger og Jukola én gang. Nedenfor ser vi Ida Marie som vinner av NM-stafetten i 2017, sammen med Hollie Or og Kine Halland Steiwer. 

D17 1

Les hele intervjuet med Ida Marie i HA-Halden her.