Niels Christian nær landslagsdebut for seniorer

Niels Christian Hellerud har hatt en imponerende fremgang i o-løypa over flere år. Gode prestasjoner i uttaksløpene på Jessheim i slutten av april og i Danmark forrige helg, har gitt reserveplass til verdenscupen i sprint i Borås i Sverige 26.-29. mai.

Niels sprint 660px

På den individuelle sprinten på Jessheim ble Niels Christian nr. 10, kun 42 sekunder etter vinneren. På NM knockout-sprint dagen etter, tok han seg helt til finalen og kom på en delt 5. plass i konkurransen.

Løpene i Danmark forrige helg var uttaksløp for flere nasjoner, og hadde mange internasjonale toppløpere på startlisten. Niels Christian løp veldig bra i det sterke feltet og vant det ene heatet i kvartfinalen på knockout-sprinten, som også gav plass i seminfinalen.

Niels Christian er selv mest fornøyd med knockout-løpene, med finale i NM og seminfinale i Danmark. Han tror et bedre individuelt løp i Danmark kunne gitt et annet utslag i uttaket.

- Jeg er uansett storfornøyd med å vite at jeg ikke er langt unna å løpe for Norge som senior! sier Niels Christian. – Jeg har representert Norge i EYOC, JEC og JWOC, men det er noe helt annet å prøve seg mot de store gutta. Hadde ikke forventet å bli reserve til verdenscup i sprint før denne sesongen, så jeg er absolutt fornøyd med innsatsen og resultatene overall!

Flere gode HSK-resultater i Danmark

Elena Roos løp veldig bra og vant dameklassen på begge løpene i Danmark. Adrien Delenne kvalifiserte seg til finalen på knockout-sprinten, hvor han ble nr. 6, og tok en 8. plass på den individuelle sprinten. Riccardo Scalet ble nr. 4 på den individuelle sprinten.