Ny seier til Lundanes og Mironova - GPX series #5

Ny seier til Lundanes og Mironova - GPX series #5
Kategori: Elite
EYslEKQWAAExo5e EYslC8BXgAELVn1 IMG 20200523 104327 1

Lørdag 23. mai fant det femte løpet i konkurranserekken GPX series sted i Korseth-marka. Denne gangen ventet løperne en fysisk og teknisk krevende mellomdistanse-løype. Løpet ble arrangert med individuelt start og spredning av løperne i skogen kan etterleves gjennom en morsomt video av Raul.

Les mer …
Del

Tour de Oslofjord 2020

Tour de Oslofjord 2020
Kategori: Elite

Tour de Oslofjord

I et samarbeid mellom Halden Skiklubb, OK Moss, Larvik OK og Mor-O inviteres alle junior og seniorløpere i Norge til Tour de Oslofjord!

 • 5 o-løp med kvalitet på løyper, og god matching.
 • Muligheter for å treffe o-venner på tvers av klubb og kretsgrenser.
 • Bading, grilling og sommerferiefølelse.
Les mer …
Del

Endelig fellesopplegg igjen

Endelig fellesopplegg igjen
Kategori: Elite

Etter at det ble åpnet for å samle større grupper, har etterlengtede fellestreninger og konkurransaktiviteter kommet igang igjen. Under kyndig planlegging og ledelse av vår nye trener Raul Ferra og andre gruppeledere, ivaretas både avstand til andre personer og startintervaller trekkes ut, slik at alle som ønsker det får delta.

200512 Alle 1

Les mer …
Del

Er du lærer og satsende o-løper?

Er du lærer og satsende o-løper?
Kategori: Elite

DSC 0134

Da er det muligheter for deg i Halden! Viken fylkeskommune utlyser en rekke stillinger, hvorav flere Lærerstillinger som har blitt lagt ut i Halden:

 • Lærer i idrettsfag og kroppsøving (vikariat)
 • Lærer i helse- og oppvekstfag (to stillinger, fast og vikariat)
 • Lærer i medieproduksjon og kommunikasjon (fast)
 • Miljøveileder ved Forsterket avdeling (to stillinger, fast)
 • Lærer i engelsk og tysk (tre stillinger, fast og vikariat)
 • Lærer i norsk (to stillinger, vikariat)
 • Lærer i kjøretøyfaget (fast)
 • Lærer i salg, service og reiseliv (fast)
 • Lærer i psykologi (vikariat)
 • Lærer i matematikk og naturfag (tre stillinger, fast og vikariat)

Se: utlysninger her: ...

Del

Join Halden SK?

Join Halden SK?
Kategori: Elite

High ambitions and good results

Halden SK is a club with high ambitions and a history of results we are proud of. We have 15 different world champions, of which 6 have won gold medals in individual distances. Olav Lundanes is on the top of the statistic with 6 gold medals and 10 medals in total from World Championships.

Halden SK have won Tiomila 12 times and Jukola / Venla 12 times. We have 10 medals from the Junior World Championship since 1990. In addition, we have many medalists from European Championships and over 350 medals from Norwegian Championships.

Get an overwiev of our atlets her (text in Norwegian).

Tiomila2019 1 640px

Despite high ambitions and many top runners, the club manages to take care of both children, youth and recreational athletes. This creates a unique club environment. The

...
Del

NM natt 2019

NM natt 2019
Kategori: Elite

NM natt ble i år arrangert i Østmarka. Det skulle opprinnelig bli arrangert i april, men da var snømengdene for store i terrenget for at man kunne arrangere løp. Derfor ble det altså flyttet til denne torsdagskvelden. Til gjengjeld for en lang ventetid ble det skikkelig nattstemning! Vi fikk både regn og tåke samt et krevende terreng som betydde at dette skulle bli en morsom kveld. Terrenget bestod av mange større koller, en del stier, en del grønt, og på grunn av regnet, mye vått. Startmetoden var fellesstart. Halden stilte med flere gode løpere i flere av klassene. Her gjorde mange det godt, Idun Kristine Felde Olaussen ble nummer 5 i D19-20, Kine Hallan Steiwer ble nummer 5 i D21, Olav Lundanes tok en bronse i H21 etter et tett oppgjør med noen NTNUIere, som denne gangen ble for sterke i spurten. Selv om mye var bra, var det dessverre en større kontrovers i H19-20, hvor flere løpere fikk utgitt feil kart på start. Dette påvirket hele løpet, og blant annet Niels Christian

...
Del

JEC 2019

JEC 2019
Kategori: Elite

I år gikk JEC (Junior European Cup) litt syd i Frankrike, i området rundt Ardèche. Her skulle det løpes sprint, langdistanse og stafett. Sprinten foregikk i en mindre by ikke langt unna der vi bodde. Denne dagen var det veldig varmt, altså veldig annerledes temperaturen som hadde vært i Halden de seneste dagene. Vi måtte vente i karantene i varmen før start, heldigvis var det nok av skygge slik at man unngikk å gå på en smell allerede før start. Sprinten viste seg å være noe mer krevende flere hadde forestilt seg, slik at mange tapte tid på bommer og veivalg i en ganske så krevende sprintløype. Dette i tillegg til varmen gjorde det til en veldig tung dag.

Dagen etter var det duket for langdistanse lenger oppe i fjellene, på rundt 1300m høyde. Temperaturen var mye lavere og en del mer behagelig, i hvert fall for oss nordmenn. Her kunne løypa by på bakker som føltes som at de aldri skulle ta slutt, og krevende veivalgsorientering. I tillegg var det noen krevende

...
Del

Norgescup og NM helg i Verdal

Norgescup og NM helg i Verdal
Kategori: Elite

I helgen har Halden SK sin juniorgjeng vært oppe i Verdal for å løpe Norgescup sprint, NM i knock-out sprint og NM junior stafett.

På fredag var det norgescup sprint. Dette foregikk i Verdal sentrum, i et typisk norsk boligfelt samt i et lite bysentrum. Her ble Sigurd Saxe Sandvik nummer 10 i H16 og Idun Kristine Felde Olaussen nummer 7, med Hedda Raadal Bjørlo rett bak på 8. plass i D19-20.

På lørdagen var det duket for det veldig nye konseptet knock-out sprint, også kalt utslagssprint. Dette fungerer ved at man først løper en prolog, hvor 30 stk. går videre. Disse skal videre løpe semifinaler, hvor det er 10 stk. i hvert heat, med 3 heat. I disse semifinalene er det 3 stk. som går videre til finalen fra hvert heat, pluss en lucky loser som har best tid av 4. plassene i hvert heat. Det blir altså 10 stk. i finalen. Her fikk Idun Kristine Felde Olaussen en flott 6. plass i D19-20!

På søndagen var det den prestisjefulle NM junior stafett som skulle løpes.

...
Del

Night Hawk

Night Hawk
Kategori: Elite

Helgen før VM i Østfold begynner, deltok Halden SK i Night Hawk med to lag i eliteklassen. Night Hawk går over to dager, med nattetapper og jaktstart dagen etter. Nytt av året var at tid etter leder etter nattetappene skulle halveres.

Damene stilte med Idun Kristine Felde Olaussen og Bodil Helgerud på de korte nattetappene og Kine Hallan Steiwer på den lange. Alle jentene løp sterke løp og vant hver sin etappe, noe som gjorde at de var i klar ledelse etter natten.

Guttene hadde litt større problemer på natten og etter halvert tid var de 7 minutter etter leder.

På dagen løp damene videre stabile løp og Eveliina Hirvonen løp ut på siste med en ledelse på over 10 minutter. Dermed ble det seier med god margin foran Nydalen SK.

Guttene hadde greie gjennomføringer og beholdt plassen sin og endte dermed på 6 plass.

Nå venter VM i Østfold.

1
...
Del

HSKs sprintalenter vant hovedklassen i Østfoldsprintfinalen

HSKs sprintalenter vant hovedklassen i Østfoldsprintfinalen
Kategori: Elite

I dag ble det kåret de raskeste i Østfold under finalen i Østfoldsprinten. Stedet for slaget var Askims bygater og nærterreng. Løypene inviterte til mange ulike veivalg og klurige poster i skogen og dermed var det ikke gitt fra start for hvem som skulle stå øverst på pallen til slutt. Med jaktstart ble presset på lederne innenfor løpet i dag ikke mindre.

Halden SKs sprinttalenter klarte utfordringene best og plasserte seg øverst på pallen i hovedklassen D- og H17.

Ungdommene leverte ikke dårligere med Sigurd Sandvik, som vant H15-16, og Emma Olsen og Elias Mosebekk på tredje plass i D15-16 og H13-14.

Flere resultater finner dere her.

IMG 2331 IMG 2330
...
Del