Mange små nisser under årets juleavslutning for UFO

Mange små nisser under årets juleavslutning for UFO
Kategori: UFO

Torsdag var det nissejoggen og juleavslutning for UFO, som pga Korona ble også i år et helt utendørs-arrangement.

For smånissene var det først mange aktiviteter på og rundt Høiåstunet under ledelse av nissemor Anja. Fra kastepinne-stafett, til o-pussel og avsluttende vedkubbe-tårn bygging med egenkomponert julesang/dans ventet mange utfordringene på smånissene.

Les mer …
Del

Oppfølging elite - UFO

Oppfølging elite - UFO
Kategori: UFO

Gårdagens ungdomstrening var en i rekken av en mangårig tradisjon, der UFO har et flott samarbeid med dh17.

10 ivrige ungdommer i alder fra 12 til 16 år stilte på trening for å få veiledning av våre egne eliteløpere under en flott o-teknisk løype, planlagt av Ida Marie B Lundanes, med fokus på ulike o-momenter.

Les mer …
Del

O-Troll-leir 2021

O-Troll-leir 2021
Kategori: UFO

I år var det Sarpsborg o-lag som sto som arrangør og base for samlingen var SOL-hytta. Dagen startet med o-løype til Appelsintoppen. Der ble barna  delt inn i lag og skulle i fellesskap gjennomføre ulike oppgaver. Først pre-o fra Appelsintoppen-tårnet og deretter natursti tilbake til SOL-hytta. Etter et nødvendig skift etter et kraftig regnvær, ventet det o-tekniske leker og stafetter fra Finn-Fram-sekken. Pizza og brus var populært etter en aktiv dag ute. 

Det var totalt 55 påmeldte barn til samlingen fra i alt seks klubber i kretsen. Fra Halden SK var det åtte barn som deltok. 

Klubben har en fin barne- og ungdomsgjeng (både de som var med på denne leiren, de andre som ikke hadde anledning til å være med eller som er eldre) som ser ut til å ha det moro med orientering og som trives i hverandres selskap. Det blir spennende å følge alle disse barna framover!

Hilsen, ledere som var med fra klubben (Malin Sand, Ellen Kathrine

...
Del

Halden SK med strålende resultater i Hovedløpet

Halden SK med strålende resultater i Hovedløpet
Kategori: UFO

IMGP2955 2

Medaljørene Sigrid (2 bronse) og Minna (sølv)

Årets Hovedløp (ungdoms-NM) ble arrangert i strålende sommervær i Levanger i Trønderlag.

Onsdag var det sprint i sentrum av Levanger. Løpsområdet var preget av sentrumsbebyggelse med kvadratisk gatestruktur, samt områder med parker og mer komplekse bygninger.

Torsdag var det langdistanse med typisk detaljfattig og diffust trønderterreng, i tillegg til kontinentalt terreng med raviner og større formasjoner.

Halden stilte med 7 løpere på startstreken, og alle viste god innsats i et noe uvant terreng.

Les mer …
Del

Stafett for store og små og gjørmekamp i nærmeste myr

Stafett for store og små og gjørmekamp i nærmeste myr
Kategori: UFO

Det ble en fin avslutning for UFO etter et litt annerledes år. Og avslutning på Høiås betyr stafett. 

Etter å ha stilt opp etter høyde, ble alle delt inn i lag med både store og små. Det var til sammen fire løyper, hver på omtrent en kilometer. 

Alle måtte løpe minst en løype. De som ville fikk lov til å rekke opp hånda og si at de ville løpe sammen med noen. Da ble de eldste med på runden, før de løp sin egen løype. 

Etterpå var det klart for den tradisjonelle myrfotballen. Det var såpass mange med at det ble spilt to kamper. Alle fikk kjenne på gleden av surkling i skoa og noen fikk smake både myrvann og gjørme. 

Noen mer enn andre. 

Etterpå var det bading i Daltjernet. 

Men kvelden var ikke over. Ikke bare var det grilling på Høiås, til slutt ventet det også en stor overraskelse. 

En rekke gavmilde bedrifter i Halden har sponset oss med penger for å kjøpe UFO-gensere. Det var mange

...
Del

Oppfølging dh17 - UFO

Oppfølging dh17 - UFO
Kategori: UFO

Forrige ukens ungdomstrening var en i rekken av en mangårig tradisjon, der UFO har et flott samarbeid med dh17.

10 ivrige ungdommer i alder fra 14 til 16 år stilte på trening for å få veiledning av våre egne juniorer og eliteløpere under en flott o-teknisk løype, planlagt av Ida, med fokus på postarbeid.

Ida startet treningen med å introdusere målet og beskrev gjennomføringen av treningen, før parene fant hverandre gjennom en høytidlig parseromoni. Parene startet so treningen på egen hånd. Underveis passerte de en fellespost, der Ida ga igjen super veiledning. Tilbakemelding fra ungdommene lo heller ikke å vente på seg. Alle var VELDIG fornøyde og selv de største skeptikerne i gruppen måtte innrømme at de hadde lært noe. Og det varmer så klart vårt trenerhjerte.

Tusen takk til alle som stilte på treningen. Vi fortsetter tradisjonen til høsten igjen.

IMG 1842

Del

Siste løp i Ungdomsserien innen sommerferien

Siste løp i Ungdomsserien innen sommerferien
Kategori: UFO

Nok en gang i fint sommervær ble i går det tredje løpet i Ungdomsserien arrangert i Nesparken i Moss. For å varriere litt i Ungdomsserien ble dette løpet arrangert som sprintløp. Dette betyr et nytt type kart for ungdommene og ikke nok med det. Arrangøren tilrettela også for bruk av Emit-tag, en touch-free-stemplingssytem som brukes nasjonalt på sprint-løp i Norge. Ungdommene syntes at denne brikken var mye kulere enn våre vanlige brikker og så gikk det mye raskere å stemple. Terrenget besto av by og park, der det ventet trange gater, bratte bakker og åpne sletter med små krevende skogspartier. Halden SK stilte med 33 løpere.

Les mer …
Del