Kretsleir på Høiås

Kretsleir på Høiås
Kategori: UFO

Østfold o-krets arrangerer for første gang i år en kretsleir over 4 dager i sommerferien, pga. Korona uten overnatting. Fra mandag til torsdag samler seg kretsens barn og ungdommer fra 11-16 år i Moss, Halden, Fredrikstad og Sarpsborg til trening og mange sosiale aktiviteter. Den 23.juni arrangerte våre juniorer/seniorer Idun Felde Olaussen, Niels Christian Hellerud, Hedda R. Bjørlo og Jonathan Eylertsen kretsleiren på Høiås, hvor over 20 barn og ungdommer fra hele kretsen deltok.

105484581 269666807579373 3262745554233530154 n

Les mer …
Del

Ungdomsserie #3 Moss

Ungdomsserie #3 Moss
Kategori: UFO

I varmt sommervær ble i dag det tredje og siste ungdomsserieløp før sommeren arrangert av Moss OK på Larkollen.

IMG 1029

Moss inviterte til fine løyper i krevende kystterreng som våre unge og lovende HSK-ere mestret veldig bra. Halden stilte igjen med flest antall deltagere av alle klubber i Østfold, denne gangen med 31 løpere, noe redusert pga sommerferien.

Les mer …
Del

Ungdomsserie #2 Trøsken

Ungdomsserie #2 Trøsken
Kategori: UFO

I flott sommervær og uten Tuneflua ble i dag det andre ungdomsserieløp arrangert av Trøsken IL ved Harehjellhytta.

IMGP0583 1

Trøsken lagde fysisk krevende løyper i sommervarmen, men det avskrekket ikke tøffe HSK-ere. Halden stilte igjen med flest antall deltagere av alle klubber i Østfold, denne gangen med 35 høyt motiverte løpere.

Les mer …
Del

Sterke prestasjoner av UFO i Oslo

Sterke prestasjoner av UFO i Oslo
Kategori: UFO

I dag deltok 7 ivrige UFO-ere i Mini-Knut-Valstad-Minneløp for 13-16 år i Oslo. I D13-14 med 38 startende stilte Inger Anne Svendsby Braarud, Sigrid Schmitt Gran, Minna Wingstedt og Åse Valero Kjerkreit. I H13-14 med 35 startende stilte Martin Bryggen og i H15-16 med 41 startende stilte Peder Bryggen og Herman Lien Backstrøm. 

IMGP0488

Arrangør Oppsal Orientering lovte nydelig Østmarka-terreng med åpne fururabber krydret med krevende skråli. Det viste seg at våre UFO-ere behersket dette veldig godt og slo til med flotte plasseringer.

I D13-14 kom Sigrid på en super 3.plass, 9 sekunder før Minna på 4.plass. Begge to fikk problemer med siste posten og uten denne feilen kunne begge faktisk har delt pallen. Åse og Inger-Anne fikk begge noen større bommer, men viste ellers kjempe raske takter i skogen. Dette lover godt for sesongen.

I H13-14 var det ikke Martin sin dag. I H15-16 kom

...
Del

Første ungdomsserieløp i Halden gjennomført ihht smittevern

Første ungdomsserieløp i Halden gjennomført ihht smittevern
Kategori: UFO

I flott sommervær ble i dag det første ungdomsserieløp for året i Østfold arrangert ved Berg skole i Halden. Kravene til smittevernet ble nøye ivaretatt under hele arrangementet av smittevernsansvarlig Lene Sandvik.

Selv i disse Korona-tider strømmet det inn mange påmeldinger til løpet som viser at de fleste har ventet på å konkurrere igjen. Det høye antall deltagere krevde at arrangementet ble gjennomført i 3 puljer for å ivarata smittevernsreglene, noe som ble mottatt positivt av alle deltagere.

Berg skole besto av typisk nærterreng med mange stier og små tekniske partier, hvor løperne fikk testet ferdighetene sine. Halden stilte med hele 46 løpere, som er ny klubbrekord, og viser at det gror godt i treningsgruppene. De fleste har trent godt under Korona-avbruddet og viste store fremskridd i o-løypa. 

I klassen D/H9-10 stilte Halden med 7 av 11 deltagere. At klassen nå har N2-nivå oplevdes som vedlig positiv og vil forhåpentlig motivere flere unger

...
Del

Klar for ungdomsserie 2020

Klar for ungdomsserie 2020
Kategori: UFO

IMGP8314 

6.juni starter årets utgave av Ungdomsserien med det første av i alt 3 løp før sommerferien. Korona har satt stopp for tidligere konkurranser. Første løp går av stabelen i Halden, nærmere sagt Berg skole. 

UFO-gruppa håper på å se mange deltagere fra Halden SK, og dette er en flott mulighet for nye å prøve seg på ”onkli” orienteringsløp!! I dette løpet er det ungdommene som står i sentrum og de voksne er ”kun” publikum og oppfølgere.

Les mer …
Del

Hallandspremiären 2020 - Kanskje vårens eneste o-løp

Hallandspremiären 2020 - Kanskje vårens eneste o-løp
Kategori: UFO

Forrige helg var starten på manges o-sesong, nemlig Hallandspremiären. Sytten haldensere, både ungdomsløpere og juniorer, tok turen til Sverige og det ble litt av en tur! Helgen besto av nattløp på fredagen, mellomdistanse på lørdag og langdistanse på søndag.

De fleste tok bussen til Halland, Sverige på fredag. Vi passerte grensen rundt kl.14 og deretter fulgte en fire timers busstur til vandrerhjemmet hvor vi skulle bo de neste dagene. Gjengen rakk ikke å pakke ut før bussen gikk videre til Kattegattnatt. Terrenget var veldig flatt, med mange tydelige stier. Det var også ett lite, diffust og detaljert område hvor rundt 80% av postene lå. Dermed var det nesten alltid en post i nærheten av deg og det var lett å rote seg bort. Flere hadde noen svært gode løp, blant annet Sigrid Schmitt Gran som kom på 5. plass i D14, samt Herman Lien Backstrøm og Sigurd Saxe Sandvik som begge kom på 7. plass i H16 og H18. Da vi kom tilbake til vandrerhjemmet var det nok mange slitne sjeler

...
Del

Mange glade nisser under årets juleavslutning for UFO

Mange glade nisser under årets juleavslutning for UFO
Kategori: UFO

Torsdag var det nissejoggen og juleavslutning for UFO. For både store og små var det først mange aktiviteter på Høiåstunet under ledelse av juniortrenerne Hedda, Synne og Niels Christian med sine nissehjelpere Jakob og Alexander.

Etter trening var det fullt hus med julehygge og premieutdeling inne på Høiåshytta. Og tenk, selve julenissen rakk også en tur innom.

Friskusmerke ble delt ut til de barn mellom 10-12 år som har vært med på mange aktiviteter i løpet av dette året.

Arnestatuetten, denne prisen tildeles beste 11/12-årige jente/gutt på kretsrankingen, gikk i år til Minna. Petters pris for beste prestasjon i Hovedløpet i år ble tildelt Sigurd for sin 9. plass på langdistansen i H16.

Interoptiks innsatspremie for 2019 ble vunnet av Herman. Kriteriene for denne prisen er størst oppmøte på treninger og løp gjennom hele sesongen pluss litt skjønn. Elias, Sigurd og Inger-Anne fikk hver sitt vaffelkort for sin flott treningsinnsats under året.

...
Del

UFO Kick-off med Skolleborgturen

UFO Kick-off med Skolleborgturen
Kategori: UFO

I helgen arrangerte UFO Kick-off til treningssesongen for første gang. På lørdag samlet vi oss på Høiås.

Vi startet dagen med en rolig tur på kart. Etter lunsj så vi nærmere på aktiviteter i 2020 som ungene har lyst til å være med på. Vi fikk besøk av Niels Christian Hellerud som fortalte om sin tid som ungdom og utviklingen frem til junior. Dette syntes ungene var veldig spennende. Vi avsluttet dagen med styrke og tøying i vårt oppgraderte styrkerom.

På søndag morgen samlet vi oss igjen for å løpe Skolleborgturen. De eldste deltok på 20 km mens de yngste startet litt senere fra Hjortsberg på 7 og 12 km.

Nå er vi klar for å starte treningssesongen mot 2020! "Les mer... for å se bilder"

Les mer …
Del