Salgskveld på Høiås 10.Oktober

Kategori: Klubb

Torsdag 10.Oktober kl.18-21 kommer Jon Pedersen fra Nordli Sport med sko (orienteringssko, joggesko med og uten pigger), hodelykter, kompass og småvarer til Høiås.

Nordli Sport er klubbens utstyrsleverandør og vil tilby ekstra gode priser til klubbens medlemmer.

Trenger du nye orienteringssko eller joggesko så har Jon med seg de nyeste modellene av VJ og supertibud på fjorårets modeller.

Det vil være mulig å kjøpe Swenor hodelykt til gode klubbpriser. Les mer om lyktene her: http://lightning.swenor.com

Hvis du lurer mer på vedr. priser eller størrelser, ta direkte kontakt med Jon: 93 45 19 17

Er du sikkert på størrelse kan du bestille varene i forkant hos Jon, som tar de med til Høiås denne dagen.

Del

Resultater Haldenmesterskap

Resultater Haldenmesterskap
Kategori: Klubb

Tirsdag kveld i idyliske Sponvika ble årets Haldenmesterskap arrangert. Løypeleggere Ole Øyvind Norsted og Jonathan Aune hadde lagt fysisk tøffe løyper i Kjeøyas kremterreng og familien til Elias Thorsen tilsammen med arrangørsveteran og tidtakerekspert Eirik Nordbrøden sto for prikkfritt gjennomføringen av løpet. Som vanlig ventet løyper på 500m, 1000m og 1500m på 27 deltagere i tillegg til en nybegynnerløypa.

Resultatene finnes her.

IMG 2870 1 IMG 2869 1
Del

Klubbdag i Klatreparken

Klubbdag i Klatreparken
Kategori: Klubb

Halden Skiklubb er en klubb som baserer seg på dugnadsinnsats fra sine medlemmer og foreldrer som bidrar til hyttevakt, innsats under egne arrangement, vedlikehold av hytta og turområdet rundt Høiås, trenere for barn og ungdommer og rekruttering til klubben ved byens skoler. Uten dugnadsinnsatsen skulle vi ikke kunne tilby alle aktivitetene til barn, ungdommer, eliten og mosjonister som vi har i dag.

Som takk for innsatsen inviterte vi i dag til åpen dag i Klatreparken (https://www.klatringpagrensen.no/). For de som ikke ønsket å klatre ventet kaffe og kake i låven med bildespill av HSK-ere som deltok i ulike aktiviteter under året.

Over 70 barn, ungdommer, eliteløpere og veteraner koste seg i fint vær i parken. Noen benyttet også anledningen til å spise middag her. Og alle var vel enig i at dette må bli en

...
Del

Haldenmesterskap 2019

Haldenmesterskap 2019
Kategori: Klubb

Det inviteres herved til Haldenmesterskapet ved Kjeøya/Sponvika tirsdag 10.september. Løpet er åpent for ALLE som vil delta.

Samlingsplassen er ved parkering til Kjeøya, se her.

Tradisjonen tro blir det 3 løyper med 500 meter, 1000 meter og 1500 meter.

Klasser i Haldenmesterskapet er D/H-12, D/H-14, D/H-16, D/H17-, D/H50- og D/H70-.

For D/H-12 og H/H70- teller bare 2 løyper (500 m og 1000 m).

Det finnes også en egen Nybegynnerløype med N/C-nivå. Det et mulighet for nybegynnere å prøve seg på noen av de andre løypene etterpå.

Gjennomføring:

Fri start mellom kl.17.30-18.30. Kartet ligger i 3 bokser for henholdsvis 500m, 1000m og 1500m rett etter nullingen. Løperen velger selv hvilken rekkefølge man tar løypene. På start legger løper Emit-brikke på "0'er-bukk" og tiden tas fra løper fjerner brikken til løper stempler på siste post i hver av løypene. Løper kan ta det helt rolig og

...
Del

KM Lang 2019

KM Lang 2019
Kategori: Klubb

IMG 0064

Arrangøren for årets langdistanse var OK Moss, og det fant sted ved Varna Evangeliesenter i Våler, som kunne by på vått, lettløpt og noe kupert terreng. Også denne gangen var det mange flotte prestasjoner av gjengen fra Halden:

Les mer …
Del

NYBEGYNNERKURS I ORIENTERING

NYBEGYNNERKURS I ORIENTERING
Kategori: Klubb

Har du lyst til å lære orientering? Da er kanskje Halden Skiklubbs nybegynnerkurs noe for deg? Kurset går over tre kvelder, 5., 12. og 19. september kl. 18-19, med frammøte ved Høiåshytta.

Anne Haugen er instruktør. Vi i treningsgruppen og UFO styre håper spesielt du som er foreldre til et UFO-barn, slenger dere med. Her lærer du det du trenger for å kunne ta en løype på et o-løp samtidig som ditt barn deltar. Vinn - vinn !! Kurset er gratis og åpent for alle (mosjonister, søsken, foreldre, besteforeldre). 

Ta med lett treningstøy og sko som kan bli litt skitne. Du vil få innføring i grunnleggende teori og praktisk trening ute. Hvis dere ikke har kompass, kan dere låne det. Av hensyn til planleggingen, er det fint om dere melder dere på her innen 4.september.

Velkommen!

 

Del

KM stafett

KM stafett
Kategori: Klubb

KM stafett utspilte seg ved Dikemark i fin natur. Her kunne HSK’erne få bryne seg på både krevende orientering og veivalgskomplikasjoner. Stafetten ble godt organisert av Asker Skiklubb for både Østfold o-krets og Akershus og Oslo o-krets. Som vanlig var HSK høyt oppe der vi stilte opp. I H13-16 fikk Peder Haugaard, Herman Lien Backstrøm og Sigurd Saxe Sandvik en flott 2. plass i Østfold, og 3. plass totalt. I D17 vant damene med Kine Hallan Steiwer, Iliana Ilieva og Ida Marie Næss Bjørgul, både KM og totalt. I tillegg ble Halden sitt andrelag nummer to i kretsen, med Heidi Stokseth, Guro Bryggen og Ane Sofie Næss Bjørgul. I H17 vant gutta også både totalt og i kretsen, med Olav Lundanes, Thomas Natvig Årstad og Niels Christian Hellerud. Her ble andrelaget til Halden nummer tre i kretsen, dette med Lacho Iliev, Matthieu Peuch og innhentet fra Fredrikstad (men gammel Halden-løper) Marit Kahrs.

Klubben gratulerer alle med flotte prestasjoner!

...
Del

KM-mellom 2019

KM-mellom 2019
Kategori: Klubb

Årets KM mellom ble arrangert av Indre Østfold OK i flotte omgivelser på kartet Hekollen. Arena var i skogen, og terrenget kunne by på både krevende orientering i form av detaljrike områder og større høydepartier, samt flatere partier og stier hvor man kunne holde høy fart. Kartet er omtrent helt nytt og en stor gjeng HSKere fikk prøvd seg i terrenget.

I tillegg til fine opplevelser kan man også se tilbake på mange fine resultater. På jentesiden tok Sigrid Schmitt Gran sølv i D13-14, Silje Gåsvik Narvestad vant D13-16C, Bodil Helgerud og Iliana Ilieva tok henholdsvis 2. og 3. plass i D17, og i D40 ble det dobbeltseier med Ellen Kathrine Svendsby og Guro Bryggen.   

På guttesiden tok Martin Bryggen bronse i H13-14, Sigurd Saxe Sandvik og Herman Lien Backstrøm tok henholdsvis 2. og 3. plass i H15-16, og i H17 ble pallen tapetsert av HSK i form av henholdsvis Thomas Natvig Årstad, Markus Holter og Niels Christian Hellerud.

Klubben gratulerer alle

...
Del

Tirsdagsløp starter igjen

Tirsdagsløp starter igjen
Kategori: Klubb

Allerede i morgen organiseres første tirsdagsløp etter sommeren, ved Tistedalsskole i Veden skogen.
Treningen er opent for alle - eliten, ungdommer, mosjonister...

Det finnes 3 løyper hver gang: A/B-løype, C-løype og N-løype, så at alle kan finne en løype som passer deres nivå.

Haldenmesterskap1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start mellom 17:30 och 18:30

Senere under høsten arrangeres flere tirsdagsløp:

Dato Sted Samlingsplass Type
10.sep Kjeøya
...
Del

O-Festivalen 2019

O-Festivalen 2019
Kategori: Klubb

IMGP8408

Forrige helg dro 50 HSK-ere til Larvik for å innlede sommersessongen med O-Festivalen. O-Festivalen er en 3-dagers-konkurranse som samler løperne fra hele landet. Klubben hadde reservert en hel gård med leiligheter og hytter, der en stor del av klubbens løperne bodde. Her var det god plass til samtaler med hyttenaboer, morgenkafe på verandaen og lek.

Løpene startet med sprint på fredag kveld, fortsatte med en ekstra lang mellomdistanse på lørdag og ble avlsuttet med langdistanse på søndag.

Resultatene viste at de fleste løperne hadde trent bra under vårsessongen.

På fredag kom Ingrid Bronebakk på 1.plass i D40, Ida Kristiansen og Elena Roos på 2. plass i D19-20E og D21E og Minna Wingstedt på 3.plass i D11-12. Ellers kan det nevnes en flott 5.plass av Niels Christian Hellerud i H19-20E, en 8.plass for Sigurd Sandvik i H16, en 9.plass for Herman Backstrøm i H15 og en 10.plass for Åse

...
Del