JEC 2019

JEC 2019
Kategori: Elite

I år gikk JEC (Junior European Cup) litt syd i Frankrike, i området rundt Ardèche. Her skulle det løpes sprint, langdistanse og stafett. Sprinten foregikk i en mindre by ikke langt unna der vi bodde. Denne dagen var det veldig varmt, altså veldig annerledes temperaturen som hadde vært i Halden de seneste dagene. Vi måtte vente i karantene i varmen før start, heldigvis var det nok av skygge slik at man unngikk å gå på en smell allerede før start. Sprinten viste seg å være noe mer krevende flere hadde forestilt seg, slik at mange tapte tid på bommer og veivalg i en ganske så krevende sprintløype. Dette i tillegg til varmen gjorde det til en veldig tung dag.

Dagen etter var det duket for langdistanse lenger oppe i fjellene, på rundt 1300m høyde. Temperaturen var mye lavere og en del mer behagelig, i hvert fall for oss nordmenn. Her kunne løypa by på bakker som føltes som at de aldri skulle ta slutt, og krevende veivalgsorientering. I tillegg var det noen krevende

...
Del

Norgescup og NM helg i Verdal

Norgescup og NM helg i Verdal
Kategori: Elite

I helgen har Halden SK sin juniorgjeng vært oppe i Verdal for å løpe Norgescup sprint, NM i knock-out sprint og NM junior stafett.

På fredag var det norgescup sprint. Dette foregikk i Verdal sentrum, i et typisk norsk boligfelt samt i et lite bysentrum. Her ble Sigurd Saxe Sandvik nummer 10 i H16 og Idun Kristine Felde Olaussen nummer 7, med Hedda Raadal Bjørlo rett bak på 8. plass i D19-20.

På lørdagen var det duket for det veldig nye konseptet knock-out sprint, også kalt utslagssprint. Dette fungerer ved at man først løper en prolog, hvor 30 stk. går videre. Disse skal videre løpe semifinaler, hvor det er 10 stk. i hvert heat, med 3 heat. I disse semifinalene er det 3 stk. som går videre til finalen fra hvert heat, pluss en lucky loser som har best tid av 4. plassene i hvert heat. Det blir altså 10 stk. i finalen. Her fikk Idun Kristine Felde Olaussen en flott 6. plass i D19-20!

På søndagen var det den prestisjefulle NM junior stafett som skulle løpes.

...
Del

Night Hawk

Night Hawk
Kategori: Elite

Helgen før VM i Østfold begynner, deltok Halden SK i Night Hawk med to lag i eliteklassen. Night Hawk går over to dager, med nattetapper og jaktstart dagen etter. Nytt av året var at tid etter leder etter nattetappene skulle halveres.

Damene stilte med Idun Kristine Felde Olaussen og Bodil Helgerud på de korte nattetappene og Kine Hallan Steiwer på den lange. Alle jentene løp sterke løp og vant hver sin etappe, noe som gjorde at de var i klar ledelse etter natten.

Guttene hadde litt større problemer på natten og etter halvert tid var de 7 minutter etter leder.

På dagen løp damene videre stabile løp og Eveliina Hirvonen løp ut på siste med en ledelse på over 10 minutter. Dermed ble det seier med god margin foran Nydalen SK.

Guttene hadde greie gjennomføringer og beholdt plassen sin og endte dermed på 6 plass.

Nå venter VM i Østfold.

1
...
Del

HSKs sprintalenter vant hovedklassen i Østfoldsprintfinalen

HSKs sprintalenter vant hovedklassen i Østfoldsprintfinalen
Kategori: Elite

I dag ble det kåret de raskeste i Østfold under finalen i Østfoldsprinten. Stedet for slaget var Askims bygater og nærterreng. Løypene inviterte til mange ulike veivalg og klurige poster i skogen og dermed var det ikke gitt fra start for hvem som skulle stå øverst på pallen til slutt. Med jaktstart ble presset på lederne innenfor løpet i dag ikke mindre.

Halden SKs sprinttalenter klarte utfordringene best og plasserte seg øverst på pallen i hovedklassen D- og H17.

Ungdommene leverte ikke dårligere med Sigurd Sandvik, som vant H15-16, og Emma Olsen og Elias Mosebekk på tredje plass i D15-16 og H13-14.

Flere resultater finner dere her.

IMG 2331 IMG 2330
...
Del

NM-ultra

NM-ultra
Kategori: Elite

I dag arrangertes NM-ultra i Bjugn i Trøndelag og Halden SK hadde 4 deltagere.

Vi gratulerer Olav Lundanes med seier i H21, mens Hedda R. Bjørlo løp inn til en flott 5.plass i D19-20. Vi gratulerer.

Fredrik Eliasson og Øyvind Helgerud kom på 17. og 19.plass i H21.

IMG 2205

Del

Night Hawk - 2.plass til damene

Night Hawk - 2.plass til damene
Kategori: Elite

I helgen stilte HSK med 2 dame- og herrelag, et veteran-dame-lag og 4 barn/ungdommer i Night Hawk, i år arrangert i Konnerud.

IMGP4688

Damelagene kom seg kjempe flott gjennom natta og gikk ut som nr. 2 og 9.

Herrelagene hadde noen utfordringer med å tilpasse løpshastigheten til nattens utfordringer og havnet derfor et stykke bak i jaktstarten.

IMGP4599

Veteran-damelaget la nattskreken til side og la i tett etter 2 etapper.

IMGP4601

På søndag morgen startet HSK-barna dagen med fellesstart.

IMGP4611

IMGP4627

So startet elite- og mosjonistlagene i

...
Del

HSK løper til sykehus

Kategori: Elite

Under første etappen av O-Ringen i Arvika fikk en av Halden SK sine løpere et illebefinnende i målområdet etter sitt løp og trengte medisinsk assistanse. Løperen er nå utskreven fra sykehuset og mår etter omstendighetene bra. Det er fortsatt noe uavklart hva som var orsaken og hvor alvorlig situasjonen var.

Vi vil med dette rette et takk til det medisinske teamet ved O-Ringen, sykehuset i Arvika for god oppfølging i etterkant og til våre egne løpere Kine Hallan Steiner og Marianne Dæhli for støtte underveis. Evt spørsmål kan rettes til sportslig leder i HSK, Emil Wingstedt.

Del