En flott avslutning for UFO i Borås

En flott avslutning for UFO i Borås
Kategori: UFO

I helgen dro nesten 40 HSK-ere til Borås i Sverige for å avslutte sesongen med O-Event. Det er en 3-dagers-sprint-løp med nattsprint på fredag, downhill-sprint på lørdag og sprint i dyreparken på søndag.

Fredag ettermiddag kjørte oss Halden-Taxi-bussen til Borås og skolen, der vi skulle sove over i helgen tilsammen med mange andre norske og svenske klubber. Etter at soveplassene var fordelt og sengene på plass dro vi til Borås-arena, som var samlingsplassen både på fredag kveld og lørdag. Her ble barna sendt i grupper til start som var rett ved siden av dyreparken. Noen var mer spente enn andre siden å sprinte rundt i byen etter leggetid var noe uvant for de fleste. Men alle klarte seg fint og barna storsmilte etter målgang. Vi spiste middag på arena og gikk mett og sliten tilbake til skolen.

Det ble en kort natt for de fleste og etter en svensk frokost med skolegrøt og rundtsykke dro vi tilbake til Borås Arena. Det var et stykke til start og mye oppover, men skal

...
Del

Skrekk og Gru eller var det Skoklepurka?

Skrekk og Gru eller var det Skoklepurka?
Kategori: UFO

I år prøvde vi en ny vri for Skrekk og Gru. Følte man seg tidligere trygg i skogen rundt Høiås skulle Skrekk og Gru forrige torsdag lære barna at Høiås er ikke like ufarlig som vi tidligere trodde.

Det var passe kaldt og mørkt, hvis ikke litt unaturlig mørk en vanlig torsdag på Høiås. Var det Skoklepurka som hadde slukket lysene i lysløypa?.

Barna fra 9-12 år ble inndelt i 5 lag, og etter en trygg tur langs Høiåsveien møtte vi Høiås-heksa. Hun hadde mistet alle skoleelevene sine i skogen og vi fikk hjelpe henne å finne disse. Men, det vi fant var ikke vanlige elever...

Hør møt vi mange merkelige dyr som spratt fram, klovner som fulgte etter oss og døde elever som hadde blitt av med diverse kroppsdeler. Aldri har det vel vært så godt å se Høiås og et bål i enden av løypa. Ikke fordi vi frøs, men fordi da visste vi at vi var trygt i mål og kunne kose oss med pølser og drikke som heldigvis ingen hadde tatt fra oss. Det hjalp også at vi etter hvert kunne

...
Del

O-Troll-leir

O-Troll-leir
Kategori: UFO

I helgen var noen av våre 9-13 årige O-troll på O-troll-leir i Moss. Oppmøte var på lørdag ettermiddag ved OK Moss sin klubbhytte. Derfra gikk det en aktivitetsløype opp til Skiklubbhytta. I løypa fikk barna samle inn poeng ved å finne flest mulig poster og oppgavestasjoner skulle besøkes. I en hinderløype skulle lagene gå sammen 2 runder med mest mulig lik tid, treffsikkerheten skulle bevises i kastkonkurransen, huskeferdigheten ble testet i Pokemon-konkurransen og en bratt bakke skulle løpes opp så rask som mulig. Fremme på hytta slo barna leir før det ble servert middag. Frem til kveldsmaten og natten lekte barna masse ute, hodelyktene ble testet og popcorn ble poppet. Natta var kort men lenge nok til å samle kreftene. Etter at alle hadde pakket sammen ventet en o-løype ned til klubbhuset, der vann-volleyball-konkurransen utfordet barna. Leiren ble avsluttet med stikkball i myra. Barna ble overlevert sliten og fornøyd og vi håper på minst like mange HSKere neste år, når Halden

...
Del

Sport8-serien finale

Sport8-serien finale
Kategori: UFO

I dag ble Sport8-ungdomsserien avsluttet med finaleløpet på Høiås. Gudmund, som løpsleder, arrangerte en flott avslutning, til og med været var bestilt i forkant! Tusen takk til alle som bidro til at barn og ungdom koste seg i flotte løyper og med masse godt fra kiosken etterpå.

Vi stilte med 21 (!!) barn i N-åpen og 7 barn i D/H10, hvorav 4 løp for første gang i denne klassen. Dette lover godt for rekrutteringen i klubben! Tilsammen stilte 50 barn og ungdommer og det uten juniorer, som var på NM. Fantastisk!

Vi klarte å vinne 3 klasser i Sport8-serien (N-åpen, D/H17-20 og D/H13-20C). Og neste år har vi større planer! Dagens innsats ledet til en flott 2.plass i klubb-konkurransen, bare snaue 20 poeng bak Fredrikstad.

Med det er årets Sport8-serien avsluttet, men det kommer flere anledninger til å løpe i skogen under høsten. Først ut er tirsdagsløpet nå på tirsdag. Ikke la dere skremme at vi kaller det 25-manna-testløp. Det finnes både N-, C- og A-løyper,

...
Del

Høstens første lørdagsmoro for UFO

Høstens første lørdagsmoro for UFO
Kategori: UFO

Denne helgen startet vi med høstens første lørdagsmoro, som er et ekstra treningstilbud for de eldste UFOere, men alle andre ivrige ungdommer er så klart også hjertelig velkommen. I dag fikk vi besøk av FSK som ga god sparing i løypa.

Treningen startet med o-intervaller i festningen før hele gruppen deltok i Kanonløpet. Det var mange slitne kropper på vei tilbake fra klokketårnet men etter litt mat kom energien rask tilbake.

Tommel opp for en fantastisk innsats av våre ungdommer en lørdagsformiddag!

IMGP4829

IMGP4841

IMGP4851

IMGP4873

IMGP4961

 

Del

Mange HSK'ere klare for Unionsmatchen 2018

Mange HSK'ere klare for Unionsmatchen 2018
Kategori: UFO

26. og 27. mai arrangeres Unionsmatchen 2018 på Hønefoss. Mange av klubbens ungdommer er kvalifisert for Østfold-laget. På bildet ser vi Alf Kristian Helle som er kvalifisert i klasse H15-16. I samme klasse er Sigurd Saxe Sandvik og Jakob Torgersen tatt ut. I D15-16 er

Les mer …
Del

Vellykket tur for UFOs 15-16-åringer i England i påsken

Vellykket tur for UFOs 15-16-åringer i England i påsken
Kategori: UFO

UFOs 15-16-åringer deltok i påsken i de tradisjonsrike JK-løpene nær Birmingham (Jan Kjellström International Festival of Orienteering). Turen var svært vellykket. Stor takk til Halden Skiklubbs Stiftelse som var en viktig økonomisk bidragsyter til turen. Flere bilder og mer omtale kommer i HSKs klubbavis som utgis om noen uker.

Del

Klubbtur til pinseløpene på Kongsberg

Klubbtur til pinseløpene på Kongsberg
Kategori: UFO

Halden Skiklubb arrangerer felles klubbtur til pinseløpene på Kongsberg 19.-21.mai, et flott 3 dagers arrangement med løyper for alle nivåer. Dette blir en sosial og hyggelig tur og vi håper på stor deltagelse fra både UFO-familier, juniorer og seniorer!

Overnatting og mat

Klubben har til sammen reservert 23 rom (2-, 3- og 4-sengsrom) på Kongsberg Vandrerhjem (www.kongsberg-vandrerhjem.no). Overnattingspåmelding for turen gjør du her. Obs! Kort frist: 8.april. Her finner du også mer info om turen.

Løp

Lørdag: Ungdomsstafett (D/H11-12 og D/H13-16 klasser), Løpstest for Jr klasser (JWOC testløp), Forkortet langdistanse for andre klasser

Søndag: Langdistanse (Norgescup for Jr klasser og JWOC testløp)

Mandag: Mellomdistanse (Norgescup

...
Del