O-Troll-leir på Høiås

O-Troll-leir på Høiås
Kategori: UFO

I helgen arrangerte Halden SK O-Troll-leir for kretsens 9-13-årige.

På lørdag ettermiddag møtt over 50 ivrige unge på Høiås tilsammen med sine ledere. Ettermiddagen ble brukt til å besøke ulike stasjoner rundt Høiås for å samle poeng til gruppen sin. Ungene ble testet på troll-styrke, konsentrasjon og samarbeid og det virket at ungene storkoste seg.

Etter mye aktivitet ute ventet middag på hytta der stjernekokk Lene tryllet frem hovedretten til å mette alle ungene. Det fungerte godt siden ungene fikk mye energi tilbake for resten av kvelden. Noen valgte å bli av med energien sin ute på tunet mens andre roet seg ned med en film. Så fordelte seg barna i anneks og garderobe for å finne natteroen.

Etter frokost ventet nye stasjoner på ungene, denne gangen litt lengre unna Høiås-tunet. Ungene fikk testet bl.a. spurtstyrken sin i myr, konkurrerte i brikke-løp mot hverandre og testet Caps-stafett på tunet.

Leiren ble avrundet med lunsj så at ungene kunne

...
Del

Ungdomsserien finale

Ungdomsserien finale
Kategori: UFO

På lørdag ble ungdomsserien avsluttet med finaleløpet på Harehjelhytta i Trøsken. Under året deltok mellom 20 og 30 barn og ungdommer i 6 løp av ungdomsserien og samlet både erfaringer og poeng til klubb-konkurransen.

Etter 6 løp klarte vi å vinne 3 klasser i Ungdomsserien (D/H13-14, D/H15-16 og D/H13-20C). Årets innsats ledet til en flott 3.plass i klubb-konkurransen, bare slått av Fredrikstad og Moss.

I tillegg gratulerer vi Emma, Sigurd, Jonathan, Josefine, Balder og Jacob til enten klatre- eller spurttrøyer.

IMG 2814 IMG 2816
IMG E2817
Del

Hovedløpet 2019 – med gode resultater og fine opplevelser

Hovedløpet 2019 – med gode resultater og fine opplevelser
Kategori: UFO

Årets hovedløp og o-landsleir var lagt til Tynset. Lederne fra HSK (Pål og Tore på hovedløpet, Marianne på o-landsleiren) rapporterer om et svært flott og tilrettelagt arrangement med morsomme og spennende aktiviteter, treninger og konkurranser. Godt humør, super innsats, slitne kropper, nye bekjentskaper og… kort fortalt, hovedløpet 2019 «leverte varene».
I år som vi fjor var det Sigurd som klarte det beste resultatet med en sterk 9. plass i H16. I tillegg fikk han en god 15. plass på sprinten. Premier ble det også til Peder (ny i HSK) med 15. plass på lang og Herman med 17. plass på lang og 18. plass på sprint.
Totalt deltok 8 stk. fra Halden på konkurransene, noe som er en dobling av antallet fra i fjor. Neste år går Hovedløpet på Lørenskog utenfor Oslo. Kan vi da håpe på enda flere på startstreken, og kanskje en stor heiagjeng?

Hovedløpet3 1
...
Del

Sommeravslutning for UFO+juniorer

Sommeravslutning for UFO+juniorer
Kategori: UFO

Årets siste treningstorsdag for de ledste UFOer og juniorer ble feiret med myrfotball og bading. Det er kanskje litt utypisk mot vanlige sommeravslutninger med boller og brus men vi o-løpere er kanskje ikke helt "vanlig" heller?

Torsdags-trening starter igjen den 22.august kl.18 og vi har plass til NYE (erfarne eller uerfarne o-løpere). Kjenner du noen som skulle trives sammen med oss ute i skog og myr - MØT OPP og test det ut den 22.august!

5 1
3 4
1 7
8
...
Del

UFO pinsetur

UFO pinsetur
Kategori: UFO

Lørdag 8. juni dro UFO-gjengen med familier (til sammen over 30 store og små!) til Hamar og tredagers pinseløp. Vi overnattet på Hamar vandrehjem og fikk med oss tre flotte o-løp i regi av Hamar og Løten orienteringslag. Selv med litt ustabilt vær hadde vi en kjempefin tur med mye moro og mange fine o-opplevelser!

 IMGP8314

Spesielt kan det nevnes at vi hadde med oss 2 nye UFOer og en UFO-pappa, som prøvde seg for første gang på flerdagers-orientering. Og Terje feiret et fint o-comeback. Videre deltok 4 tøffe gutter fra 8-10 år i klassen H9-10 der de klarte seg veldig fint. Det gro også veldig godt i barnegruppen med 3 deltagere i småtroll-klassen.

Takk for en flott tur og neste år sees vi i Kongsberg!

IMGP8235 IMGP8239
...
Del

Lørdagsmoro til nye høyder

Lørdagsmoro til nye høyder
Kategori: UFO

I helgen arrangerte UFO årets andre "lørdagsmoro", en trening som skal gi god o-teknikk-grunnlag under vinteren til de eldre ungdommer og motivere de yngre å lære mer om o-teknikk. For å få med seg flest mulig bør treningen være morsomt. Derfor kaller vi lørdagsteknikken - LØRDAGSMORO. Og dagens lørdagsmoro ble ekstra morsomt når 30 (!!) barn i alder mellom 8-16 møt opp. Med det slo vi til og med påmeldingen til elite-treningen, som arrangertes samtidig i skogen.

Siden været ikke var det beste til utendørs-trening flyttet vi enkelt og greit inn i skolen og gymsalen til Porsnes skole. Etter oppvarming med lek i gymsal ble det en gjennomgang av planlagt økt. Vi brukte et kart over skolen som innehold 6 (!!) etasjer og for å komme til postene skulle mange dører passeres og trappene mellom etasjene benyttes. Det høres enkelt ut, men var det ikke i begynnelsen. Deltagerne fikk en god innføring ved å løpe løyper over få etasjer for å bli kjent i bygget før de fleste

...
Del

Skisamling på Ål

Skisamling på Ål
Kategori: UFO

Årets skisamling ble arrangert på Liatoppen ved Ål i Hallingdal. Nesten 40 barn, ungdommer og foreldre tok turen opp til vinterfjellet. De fleste ankom torsdag, mens de største ungdommer kom med toget frem på fredag.

Fredagen ble benyttet til å bli kjent i området. Barn og foreldre kom allerede første dagen forbi 5 km-merket og storkoste seg enten på langtur eller i egenlaget hoppbakken. Lunsjen grillet vi i Eldhuset. Til Miguels stor frustrasjon var grillen ikke så enkelt å få i gang når gasflasken er tomt. Mens de mest sultne startet grilling i peisen fikk til slutt alle mat når Miguel fikk gasgrillen i gang til stor jubel av hele selskapet. På ettermiddagen fikk flere seg en fin kveldstur, mens barna lekte i stadion skiskytterstafett og "siste på ski"

...
Del

Mange nisser under UFOs juleavslutning

Mange nisser under UFOs juleavslutning
Kategori: UFO

Torsdag var det nissejoggen og juleavslutning for UFO. For både store og små var det først nissejoggen med mange aktiviteter på Høiåstunet under ledelse av juniortrenerne Idun, Karoline og Lise med sine nissehjelpere Hedda, Synne og Elisabeth.

Etter trening var det fullt hus med julehygge og premieutdeling inne på Høiåshytta. Og tenk, selve julenissen rakk også en tur innom.

Det ble trykket 2 premier for beste nissekostyme og Friskusmerke ble delt ut til de barn mellom 10-12 år som har vært med på mange aktiviteter i løpet av dette året.

Arnestatuetten, denne prisen tildeles beste 11/12-årige jente/gutt på kretsrankingen, gikk i år til Sigrid. Petters pris for beste prestasjon i Hovedløpet i år ble tildelt Sigurd for sin 6. plass på langdistansen.

Interoptiks innsatspremie for 2018 ble vunnet igjen av Sigurd. Kriteriene for denne prisen er størst oppmøte på treninger og løp gjennom hele sesongen.

Bildene under viser at det var stor stemning

...
Del