Noen 25Manna refleksjoner

DSC 0509Så skjedde det som helst ikke skulle skje! Først og fremst at man gikk på et skikkelig datahavari og datasystemet gikk ned med brask og bram underveis i stafetten. Vi vet av egen erfaring at det fort kan gå skeis med IT-systemer. Foto: Peter Nordbrøden, Anders Felde Olaussen og Håkon Østraat Sævareid - alle solide ungdommer som i år løp på vårt 2.lag

Slike IT systemer er o-sporten blitt avhengig av for å kunne gjennomføre sine arrangement på en god og effektiv måte. Stafetter og ikke minst 25Manna, er mer spesielle i forhold til tradisjonelle individuelle løp. Med 25 løpere gjennom systemet på 5 timer sier det seg selv at dette er meget intensivt og når det begynner å gå litt feil er det svært vanskelig å rette opp sånn umiddelbart. Selv har vi opp igjennom årene hatt tilsvarende problemer på Vårspretten / Vårstafetten og gått på noen smeller i ny og ne. Gjerne når det har vært nyutvikling og endringer. 

Hva mener jeg med å dra fram dette i denne forbindelse? For det første har jeg ingen lyst til å være med i et hylekor mot årets arrangør, men vil heller backe de opp med at de evaluerer og videreutvikler sine systemer og rutiner for å forbedre seg til neste år.  Jeg tror prisen for å gjøre endringer og forbedringer, noen ganger faktisk er å måtte gå i kjelleren og møte veggen. Slik som arrangøren gjorde i år. Og så passer vi på å ta med oss alt det andre positive vi ser. En god logistikk med busser, dusj og oversiktlig samlingsplass. Og en svært spennende o-teknisk stafett med vanskelige og krevende løyper. Vanskelighetsgraden var overraskende på årets stafett og noe som medførte at kanskje de mest urutinerte løpere fikk større problemer. Men svært mange av de som jeg snakket med, var meget fornøyd med løyper og at det var o-tekniske utfordringer. Selv om det kanskje var en del lag / løpere som fikk større problemer med å komme seg godt igjennom enn hva som er normalt for 25Manna.

Et annet forhold vi må ta hensyn til, er at nesten uten unntak, så gjør folk dette på dugnad. Man bruker sin fritid til å lage til arrangement og man sitter langt ut i de små timer med ideell jobbing. Slik er det i Halden og slikt er det i 25Manna. Og alle som har vært med på  « å lage» o-løp, vet hvor vanvittig mye som skal klaffe og som skal ordnes.

Noen vil sikkert spørre seg selv om hvorfor man ikke klarte å sjekke ut alle løperne hos OK Linne i forkant av premieutdelingen for å sikre at rett vinner ble kåret. Det har sikkert arrangøren et fornuftig og godt svar på (forhåpentligvis).

Vi vil benytte anledningen til å gratulere våre løpere med en flott seier etter meget god løping og vår 4.de seier på 6 siste år i 25Manna. De to øvrige år har vi forøvrig blitt disket selv etter feilstemplinger i laget. Så til slutt vil vi sende en hilsning til OK Linne og takke for fighten vi hadde. Og ser med glede fram til revansjeoppgjør i 2014.

DSC 0739