Tour de Oslofjord

Denne uka har 13 juniorer og seniorer fra Halden SK deltatt på nyvinningen Tour de Oslofjord. Tour de Oslofjord er et samarbeidsarrangement mellom Halden SK, Moss OK, Larvik OK og Mor-O og kom i stand på kort varsel, da koronarestriksjonene som kjent har ført til et sterkt redusert løpstilbud denne vår- og sommersesongen. Selv om treningstilbudene i Halden har vært meget gode denne våren, var det både bra og gøy med "vanlige" konkurranser igjen og gøy å treffe nye og gamle o-venner fra hele landet. 

4juniorer

Initiativet til Touren ble tatt av Isa Heggedal fra Mor-O og bestod av 5 arrangementer over 6 dager. Løpene var åpne kun for juniorer (D/H17-18 og D/H19-20) og for seniorer som vanligvis stiller i D/H21. Formålet med touren var å tilby en serie o-løp med kvalitet på løyper og god matching, gi muligheter for å treffe o-venner på tvers av klubb og kretsgrenser med en sommerferiefølelse for løperne. 

Halden SK arrangerte de to første løpene: mellomdistanse fra Berg skole og langdistanse fra Høiås. Deretter gikk turen til Moss, som arrangerte en mellomdistanse. Touren gikk deretter videre til Larvik, hvor det var en sosial hviledag og deretter henholdsvis sprint og mellomdistanse.  

13 juniorer og seniorer fra Halden deltok på de innledende løpene i Halden. Av ulike grunner ble det litt avskaling av Haldenløpere utover i touren, men de fire H17-18-løperne Jakob Torgersen, Sigurd Saxe Sandvik, Peder Haugaard og Alf Kristian Helle (øverste bilde), samt Jo Shepherd (D21) og Niels Christian Hellerud (H19-20) holdt ut til siste slutt. 

Jo Shepherd og Niels Christian Hellerud løp stabilt gjennom hele touren. Jo tok en sterk 2. plass sammenlagt i D21, som ble vunnet av Ane Dyrkorn fra NTNU. Niels Christian tok en sterk 3. plass sammelagt i H19-20, som ble vunnet av Henrik Fredriksen Aas fra Asker SK.

JoOgNiels

Resultater finnes her: Løp 1 - mellomdistanse Halden SK, Løp 2 - Langdistanse Halden SK, Løp 3 - mellomdistansen Moss OK, Løp 4 - Sprint Larvik OK, Løp 5 - Mellomdistanse Larvik OK og sammenlagtresultater.