Årets siste World Cup

SorenÅrets siste WC konkurranse går av stabelen i helga. Halden SK har med en god tropp og det blir spennende å se hvordan man står på tampen av sesongen. Foto: Søren Bobach is back in business og gjør come back i WC sirkuset med seier på sprintstafetten!!

Løpet går i Baden i Sveits og det startet allerede med en sprintstafett i kveld. En sprintstafett som er satt opp på VM programmet til neste år i Italia. Så her var det en liten forsmak Her ble laget med Mari Fasting (Norge 1) nr 2 og med Ida Marie Næss Bjørgul (Norge 2) nr 5. Mari gikk først ut på siste etappe, men måtte gi tapt for Emma Klingenberg, (Danmark) som på sommerens Venla kavle forøvrig. Ida Marie som kan melde at det er skikkelig gøy å være tilbake å kjempe litt med de aller beste. "Jeg har et stykke igjen, men jeg skal gjøre mitt beste og så får vi se hvor langt det holder. Sprint stafetten i dag gikk bra og nå ser jeg fram mot morgendagen". Vi ønsker Ida lykke til, hvor også Anne Margrethe Hausken Nordberg, Mari Fasting, Lea Vercelotti og Galina Vinogradova stiller i dameklassen. Ida starter forøvrig helt i front, mens Simone Niggli-Luder avslutter racet og også sin karrierre. En fantastisk tid og verdens mest suverene o-løper gjennom alle tider. 

I herreklassen er det Magne Dæhli og Søren Bobach  som skal forsvare Halden SK's ære, og det er Sørens come back i WC sammenheng etter en stunds fravær. Søren som nylig har to danske mesteskap bak seg, er vi spente på hvordan er i shape. Magne har hatt jevn og god form etter VM i sommer og vi er spent på Magnes resultat i sveitsisk terreng. Det gikk jo brukbart forrige gang han var der også.

Denne World Cup'n er på en måte litt oppstart foran neste sesong i den grad en kalle kalle en avslutning for det. Men startskuddet for neste sesong har gått og det gjelder å komme seg i posisjon og finne flyten foran en viktig grunntreningsperiode. Det er så mye lettere å gi gass med litt vind i ryggen. For vår del i Halden SK  skal vi bistå våre løpere med tillrettelegging for best mulig performance utover sommeren 2014. Selv har jeg booket inn hotell i Nord-Italia og begynner allerede nå å se fram mot neste sommer. 

Det er ikke bare Simone som avslutter denne helgen, vår landslagssjef Petter Thoresen har også ansvaret for siste gang etter 5 år i sjefsstolen. Vi ønsker ham og laget samt alle våre løpere lykke til, og håper de også er i prima form mot neste helg, årets store klubbstafett 25Manna.

WC hjemmeside her

Alt du trenger å vite fra WorldOfO her

Reportasje NOF her og her