Halden dag på Kongsberg

Halden junior gutter

På Kongsberg i dag ble det stor jubel i Halden-leiren: Magne og Mari ble nr 3 i verdenscup over langdistanse, og i testløpa for junior-VM tok Anders og Markus dobbelseier, og Gina revansjerte gårdagen med en 6.plass. Håkon ble nr 11.

Mye lå i potten - og uttakene er ikke gjort - men vi håper og tror at mange av våre løpere leverte gode søknader for å få løpe langdistanse i VM, respresentere Norge i junior-VM eller EYOC.

I world cup var det i dame klassen en stund en kamp mellom Ida Bobach og Tove Alexandersson. Mari lå bak i starten - men løp seg sterkere og sterkere - noe som endte med en 3.plass. Eva ble nr 14 - et greit resultat etter tøffe konkurranser i Itilaia (VM uttak) og skadeproblemer. Ida Marie ble nr 29., Iliana 37 og Elena 39.

I herreklassen ledet Oleksander Kratov gjennom mye av løype I mål vant han med 21 sek. Bak var mange med i kampen, hvorav noen datt litt av og andre løp seg opp - men en avstand på 2.17 ned til Olav Lundanes fortelller at det blir tøff kamp om langdistansen i VM. 2 løpere med gode avslutninger var Hans Gunnar Omdahl og vår Magne Dæhli. Litt synd at speaker ikke fikk med seg Magne - men desto mer gledelig når han stormet inn på arenaen. Halens 3 løper Bojan fikk en lang tur i skogen og en skuffelse i mål da brikka manglet både et stempel og back-up lappen.

Herrer lang podium Damer lang podium

Resultater world cup her

I uttaksløpene for junior leverte Anders fra et tidlig startnummer et solid løp. Han ledet - og tidsmessig var det kun Borger Melsom som matchet han. Når Borger kom i mål på beste tid viste det seg at han manglet stempel på væskepost. Markus løp jevnt og godt - så Borger på flere av postene (Borger startet 3 min bak), - men tok egne veivalg og gjennomførte godt. Resulattet ble dermed - DOBBLTSEIER - til Halden. Håkon hadde også ambisjoner om å være med i toppen. I mål endte at 4:06 bak på en plass 11. Blant 17-18 åringene ble dette en 3.plass i Norgescup. Peter ble nr 32 og Petter nr 58 på ein tøff løype på over 10km.

I jenteklassen var Gina revansjesugen etter gårdagen. På et tidlig startnummer sørget ut for å sette ei tid som kun 5 andre matchet. I D17-18 var hun 4. best. Sabine hevet seg også fra i går og ble nr 14. Videre fulgte Ingvild 28, Anneli 31, Gry 39 og Nina 47. Til Gry sin prestasjon skal det legges til at hun kom rett til start fra Gardeball...