Nattens Konge og Dagens Dronning

ErikAxeksson

Da er resultatene fra Høiås Trimtex Night Cup og Høiås Saucony Day Cup 2012 klare. Etter finregning, jurymøter og oppgradering av reglene til å kunne bruke Eventor som resultatbørs er det klart. Nattens Konge er Erik Axelsson. Dagens Dronning er Vendula Haldin

Sist vinter var en god sesong for Natt og Dag Cupen. Hele 10 Nattkonkuranser og 9 Dagkonkurranse ble gjennomført. Riktignok var noen av løpene noe utenfor siktvidde av tårnet på Høiås - så vi takker også Sävedalen AIK og Fredrikstad SK for god hjelp.

Totalt startet 69 herrer, 37 damBodiler og 22 andre (hvorav noen har løpt i flere klasser) i 2012 i Høiås Trimtex Night Cup. 46 av disse med Halden SK som klubb. Vinner blant herrene ble som sagt Erik Axelsson med 599 poeng. Erik var soleklar vinner både etter gamle og nye poengregler og tillot seg å stå over finalen. Nærmest kom dermed Magne Dæhli med 594 poeng etter en god avslutning av cupen. Kampen om tredjeplass ble ført avgjort i finalen. Fredrik Eliasson sto med summen 515poeng og kunne bli forbigått av Olav Lundanes. Men, i Night og Day Cup er det både plassering og avstand til vinneren som har betydning for poengene. Olav måtte derfor ta til takke med plass 4, med 514 poeng.Beste dameløper i Night Cupen ble Bodil Holmstrøm. Foruten å være god var hun også den som stilte opp i flest løp. Da 8 løp teller, ligger en formel til suksess her! Nest best ble Heidi Stokseth og nr 3 Jenni Anderson. I klassen for andre ble det seier for fremtiden, og avgjørelsen falt her den 20.januar da pappa Kjetil lot seg friste til å starte i Herreklassen. Slike sjanser lar ikke Håkon Raadal Bjørlo gå fra seg og sikret dermed seieren i klassen Andre. Men, også her var det deltagelse som var suksesskriterie nr 1, så Petter Kildebo tok 3 plassen og henviste alle andre plassene bak.

I Høiås Saucony Day Cup var det gjennom vinter en en fight mellom VendulaVendula Haldin og Bodil Holmstrøm som til slutt Vendula vant med 653 poeng mot Bodil sine 615. Og for damene Mari, Anne Margrethe og Ida ble fasiten - det hjelper ikke å vinne enkeltløp, når du ikke kan løpe en ukentlig tur til Høiås. I herreklasen vant også her Erik Axelsson før Fredrik Eliasson - men beklager gubber - hadde en habil A-løper stilt opp i alle løp så ville dere bli slått.Den formelen benyttet dame UK sin utskremte Jan Granstedt og sikret seg dermed seieren i klassen Andre.Det kan bli spennende kamp om ledertrøya i 2012-2013. På adgen løp 98 løpere, hvorav halvparten fra Halden SK. På et riktignok tynt datagrunnlag kan man igjen konkludere at Night Cup er mer attraktivt enn Day Cup. Mon tro om det hadde noe med bålstemningen i 2012? En stor takk til Morten og Jørn som tok takketalen gjennom å oppgradere servicen på første Night Cup i 2013 - hvorav å ta inn unge Karlsson som grillassistent på prøve.