Smålandskavlen 2012

The ladiesResultatet ble nok ikke helt som drømt om på forhånd, selv om damene tok en flott 3. plass mens det ble en 7 plass til herrene. Smålandskavlen er Sveriges nest største elitestafett og en vrien stafett å gå til topps i. Det er små marginer og man er helt nødt til å være med på natta og ikke tillate seg mange feilskjær i løpet av dagetappene. På bildet til venstre ser vi dameløperne feire en fin 3. plass etter at Bodil løp på natta, junior Gry Granstedt, Ida Marie NB og Anne MHN tok seg av dagetappene. Danskene fra Pan Århus ble for jevne og sterke denne gang, men Hausken hadde beste etappetid på siste. Alle foto: Marius Bjugan.

DSC00534Sportslig er det en interessant stafett å være med i, med krevende nattetapper og raske / lange dagetapper. I år vant Kalevan Rasti i herreklassen og Pan Århus i dameklassen. Vi stilte også lag i ungdomsklassen og gutteløperne kom inn blant de 10 beste på en fin 9 plass, mens jentelaget som var en HSK-Gimle og FSK blanding kom på en sterk 5 plass.

På gutta lag løp Emil og Erik på natta, mens Magne, Marcus og Olav tok seg av dagetappene. På bildet under ser vi Millegård drar ut på sin etappe og noe han løste på en fortreffelig måte. Det var kanskje Marcus sitt beste løp i HSK drakta og en fin opptakt til årets vintertrening.

DSC00472Sist vi vant i Småland var vel avslutningsstafetten til Kari Arponen som trener i 2006 for herrene og siden gang har vi ikke helt klart å ta denne perlen av en stafett. Husker selv hvor moro det var som gutteløper å bryne seg mot de svenske løperne.

Resultat finner du her